Férfi vs női szépségápolás

by - június 12, 2019


A női és férfi szépségápolás nagyban eltér egymástól. Elég csak a drogériák polcaira gondolni, hogy mennyivel több női szépségápolási termék található egy-egy üzletben, mint férfi. Ezen az ötleten felbuzdulva szemügyre vettem a saját szépségápolási rutinom összehasonlítva a barátoméval.

Mostanában írtam nektek arról, hogy milyen haj és bőrápolási rutinom van, de a barátom termékeit szemügyre véve neki sokkal egyszerűbb ez a folyamat és nem is márkahű, hanem éppen amit kap ajándékba, azt a terméket használja. Ennek ellenére mégis működőképes nála minden és nem kényes  a bőre mint az enyém. Lehet épp az a titka, hogy kevés dolgot ken magára?!

Arcápolás


A mindennapi arcápolási rutinom részét képezi a Nivea Urban Detox arclemosója és a Vichy  Normaderm Phytosolution arckréme. A Vichyt már több mint egy hónapja használom, míg a Nivea kb. 2,5 hete hű társam. Szívből ajánlom mind a két terméket, nekem beváltak és szépen karban tartják az arcbőröm a meleg időben is, amikor hajlamosabb kipattogni.

A sminkem lemosásához jelenleg a Garnier micellás vizét használom, hogyha az albérletben vagyok, hogyha otthon, akkor pedig a Nivea micellás vize a befutó. Ez a két márka az, akiknek próbáltam a micellás vizüket és igazán beváltak az évek során és már többször visszatértem hozzájuk.

Mint, ahogy írtam a bevezetőben a barátom bőre egyáltalán nem kényes, így arcápoló terméket nem nagyon kell használnia. Az arckrémeket és természetesen a sminklemosót is, kihagyva a rutinból ő csak egy after shavet használ a borotválkozás után. Általában a Nivea kétfázisú termék nála a befutó, de volt hogy használt már krém állagú vagy simán csak alkoholos arcterméket. Nagyon kellemes és frissítő illatú mind és hozzájárulnak a "babapofa" hatáshoz, ami a borotválkozást megkoronázó kellemes érzet a bőrén.

Tusfürdő és sampon


A tusfürdő és sampon nekem két külön termék. Mindkettőről írtam nektek kicsit hosszabban is már a korábbi bejegyzésekben. Továbbra is csak dicsérni tudom őket. A Vichy samponja rendbe tette a korpával tarkított fejbőrömet, míg a Babe tusfürdő pedig hozzájárul ahhoz, hogy ne romoljon még jobban a helyzet az ekcémás bőrfelületeimen, ami most a stresszesebb időszakban sajnos nem kevés. 

Eközben a barátom egy AXE tusfürdőt használ samponként és tusfürdőként is. Mondanom sem kell sosem volt még problémája zsíros hajjal vagy korpával, kivéve egy alkalmat, amikor egy nekem nem bevált sampont kezdett el használni, mert rögtön bekorpásodott a fejbőre. Ez is szerintem sokat elmond a nőket megcélzó termékekről, minél rosszabb az eredmény annál többször kell hajat mosni és annál többször kell új terméket vásárolni.

Parfüm és dezodor


Ez az a termékkategória, amelynél mindketten ragaszkodunk a megszokott illatokhoz. Én mint korábban már megosztottam veletek, a gyümölcsös illatok híve vagyok, hogyha parfümről van szó. Jelenleg az Avon egyik parfümjét szoktam használni, de nem mindennapos rendszerességgel. A dezodorom pedig évek óta a Rexona stiftes dezodorja.

A barátomnak is megvannak a bevált termékek az illatszerek terén. Ő a Nivea dezodorját használja, nincs meg fixen hogy melyik illat, de általában ezt a sötétkék kiszerelést szokta kapni / választani, hogyha a drogériák polcairól kell válogatni. A parfümök terén is kitart a MEXX parfümjénél. Nekem ez az illat több mint 6 éve, az ő illatát jelenti. Mivel kényes vagyok az illatokra, így remélem jó sokáig megtalálható még a boltok polcain, mert nagy bajban lennék hogyha megszűnne. A dezodorok terén is válogatós vagyok, hogyha valaminek kicsit is vaníliás illata van, akkor az majd jó lesz légfrissítőnek, de nem fújja magára, remélem ezzel nem csak én vagyok így, hogy vannak illatok, amit nem tudok másokon elviselni.

Egy pont amiben egyezik a rutinunk


Egy pontban megegyezik a rutinunk, ami nem más mint a fogkefe. Nyilván minden embernek van fogkeféje, de nem mindenki ugyan annál a terméknél teszi le a voksát. Korábban Curaprox fogkefét használtunk mindketten, de most kicsit kikacsintottunk más márka felé is.

Ez a márka pedig nem más mint a környezettudatosságot új szintre emelő Jordan Green Clean öko fogkefe. A márka hitvallása a kompromisszumok nélküli újrahasznosítás. A tervezés során minden részlet aprólékosan ki lett dolgozva, a felhasznált anyagok kiválasztásánál a fő szempont is  a környezettudatosság volt. A fogkefe 90%-a újrahasznosított, beleértve a csomagolást is. A maradék 10% pedig bio-alapú sörte. A termék nyele újrahasznosított műanyagokból készült, melyben előzőleg ételt tároltak, a csomagolás pedig újrahasznosított papírból kinyert rostokból lett előállítva.

Hogyha szeretnél a környezettudatosság egy új szintjére lépni, akkor a felnőtt fogkefék közül beszerezhetsz 4 színben soft és médium sörtékkel rendelkező fogkefét, 999 Ft-os áron, míg a gyermekeknek szánt extra soft változatot 799 Ft-os áron.

Nektek mennyiben különbözik a szépségápolási rutinotok?


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés