Bőrápolás érzékeny bőrre

by - június 05, 2019

Gyerekkorom óta küzdök ekcémával, ha meleg van az a baj, ha hideg van az a baj, de általában a stressz az, ami legjobban előhozza. Igyekszek odafigyelni arra, hogy milyen tusfürdőt vagy testápolót használok. Korábban a blogon is láthattátok, hogy odavagyok a gyümölcsös illatokért legyen szó bármilyen termékről, de ezekről lemondtam és igyekszek illatmentes termékekkel kiváltani a mennyei illatokat.

Ekcémásként eddig nem figyeltem arra, hogy milyen testápolót vagy tusfürdőt használtam, de ebben az évben elhatároztam, hogy illatmentes termékeket használok, valamint olyanokat amelyeket kimondottan érzékeny bőrnek fejlesztettek ki. Az arcápolás terén jobban tudok kísérletező lenni, mert az annyira nem érzékeny terület, így imádok arcpakolásokkal és arckrémekkel kikapcsolódni.

Tusfürdő


Jelenleg a BABE dermatológiai tusfürdőjét használom, melyet kimondottan mindennapos használatra ajánlanak, mivel biztosítja a bőr megfelelő napi higiéniáját. A termék alkalmas intenzív testmozgás, valamint uszoda és szauna használata után is. 0,25%-ban hidratáló összetevőket tartalmaz, valamint 0,20% kellemetlen szag semlegesítő összetevőket.

Mivel érzékeny a bőröm én csak 2 naponta szoktam zuhanyozni, de nyilván ha szükséges akkor naponta. A fürdőzést lelimitáltam havi 1-2 alkalomra, mint tiltott élvezet, de ezt a számot inkább nullára kéne limitálnom. Na de térjünk is vissza a termékre,  általában 2-3 pupányi elég belőle, hogy mindenhol alaposan át tudjam tisztítani magam. Nem irritálja a bőröm és kellemes tiszta érzetet hagy maga után. Illatmentes, így nem kell aggódni a parfüm okozta irritációtól sem. Szerintem nagyon praktikus ez a kiszerelés, mindig is szerettem a pumpás termékeket. Korábban használtam már BABE tusfürdőt és testápolót is, de nemrégiben visszatért ismét a hétköznapjaimba és ha te is érzékeny bőrrel küzdesz, akkor érdemes kipróbálni más termékeket is a márkától.

Testápoló


Korábban már sok-sok cikket írtam nektek arról, hogy milyen termékeket próbáltam ki a testápolók rengetegéből, sok volt köztük az illatanyagos termék, ami egy általános hidratálásra jó, annál, aki nem érzékeny bőrű, de nálam inkább csak ront a helyzeten. Ennek tudatában rákerestem krémmánián, hogy ki milyen testápolót használ ekcémás bőrrel és a Bioderma testápolójához írt vélemények teljesen meggyőztek. Hogyha nincs stresszes időszak, akkor szuperül elbánik az ekcémás bőrterületekkel, de pl.: most hogy itt van a vizsgaidőszak azzal semmit nem tud tenni, hogy álmomba kivakarom a kezem, vagy mostanában a lábam. 

A termékről tudni kell, hogy olajban gazdag hidratáló és regeneráló védőkrém, melyet mindennapos használatra fejlesztettek ki. Hidratál, azonnal jelentkező hosszantartó kényelemérzetet biztosít. Illatmentes, parabénmentes és hipoallergén.
  • Megakadályozza a krónikus szárazsággal együttjáró irritatív tünetek kialakulását.
  • Használható arcra és testre is.
  • Pici gyerekektől egészen a felnőtt korosztályig bárki használhatja.
  • Ajánlott enyhén nedves bőrre, zuhanyzás után alkalmazni.
A másik krémről pedig már írtam nektek korábban is. Azt itt olvashatjátok. Valamint az ekcémám történetéről és ez Eucerin Atopi Control termékcsaláddal való tapasztalataimról pedig ebben, a  videóval kiegészített, cikkben olvashattok.

Arcápolás


Az arcápolás eddig nem került nálam fókuszban a mindennapok során. Mindig más termékeket használtam rá és annyira nem is volt tudatos a döntésem a krémek kapcsán. Legtöbbször a tesztelésre kapott termékek kerültek előtérbe a rutinomban, de nem volt állandó termékcsokor, amit használtam volna. Viszont az arcmaszkok azok, amik elmaradhatatlanok a mindennapjaimból. A fátyolmaszkok a kedvenceim, de a tubosos kiszerelésű termékek sem maradhatnak el.

Jelenleg a Nivea Detox termékeivel kísérletezgetek. Az 1 perces Urban Detox Mask többszöri nekifutásra is bukta nálam. Az ötlet nagyon jó, hogy 1 perc alatt megszabadulhatunk a városi forgatagban arcunkra rakódott szennyeződésektől, de a termék maga nekem nem jött be. Zsírosítja és kifényesíti a bőröm, pedig normál, kombinált arcbőr típusommal nem jellemző még a T vonalban sem a zsírosság. Így őt parkolópályára tettem 2-3 használat után, viszont a 3 in 1 Urban Skin Detox Claywash termék már jobban meggyőzött. 

Korábban már próbáltam nővéremmel ezt a terméket és már akkor is nagyon tetszett. Akkor úgy voltam vele, hogy biztos az első kipróbálás eredménye ez a kellemes frissítő hatás és puha bőrkép, de azóta szerencsésen bekerültem a trnd projektébe is, így már második hete rendszeresen használom a terméket és továbbra is ígéretesnek bizonyul számomra. Hamarosan egy részletes beszámolóval érkezek nektek a termék kapcsán.

Az arcmaszkokon túl most egy krém lett ténylegesen a mindennapjaim része, ez pedig nem más, mint a Vichy Normaderm Phytosolution arcápoló, amit szintén egy trnd projektnek köszönhetek és több mint egy hónap után is napi szinten használom és felüdülést jelent a hétköznapjaimban. Egyszerűen imádom az illatát, az állagát és a hatását is. Hogyha elfogy biztos vagyok benne, hogy újra veszem, mert ritka az olyan arcápoló, ami ennyire megnyer magának. A termékről részletesebben a korábbi cikkemben olvashattok.

Ti milyen termékeket használtok érzékeny bőrre?


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés