Ha január, akkor Yoga with Adriene

by - január 04, 2019

Aki régebb óta követ, annak nem újdonság, hogy szeretek jógázni és már 3 éve, minden évet egy 30 napos Yoga with Adriene kihívással kezdek. Ez idén sincs másképp.


Miért csatlakoztam idén is a kihíváshoz?

Szeretem kisimultan kezdeni az új évet. Feltöltődve a kihívásokkal teli időszakra. A januári jóga kihívást mindig teljesítem, de év közben nem nagyon jönnek össze a dolgok. Fellángolás szerűen megcsinálgatok egy-egy fitness videót, vagy jóga videót és ennyi. Remélem végre tudok ezeken változtatni és a magam érdekében igazi jógivá válhatok.

Nagyon jókor jött az idei kihívás is, mert eléggé mélyponton vagyok. Az egyetemen nem úgy jönnek össze a dolgok, feszült vagyok, ideges és ez meglátszik a szervezetemen is. Mint korábban már írtam és egy videóban beszéltem is róla ekcémával küzdök és a mostani időszak elég nehéz. Tavalyi vizsgaidőszakban begennyesedett a kezem, sok-sok év alatt ez még sosem fordult elő, idén meg elszáradok mint egy falevél. Folyamatosan iszom a vizet, kenegetem a kezem mézzel, úgyhogy reménykedek, hogy helyre jön, mert önbizalmilag eléggé padlóra küld a hámló sebes kezem és fejbőröm és jobb fülem. Közben azért teszek magam ellen még azzal is, hogy rosszul alszok és szétvakarom a bőröm, úgyhogy nagyon remélem, hogy a jóga most is segíteni fog helyrejönni testileg és lelkileg is.


Mit jelent számomra a jóga?

Megnyugvást, menekvést a napi problémáktól és feltöltődést. Régen, amikor gerictornára jártam egyetemi tesi keretei között a kezdtek-kezdetén nem szerettem a meditációs lezáró részt a gyakorlatok végén, de a kurzus végére a kedvencemmé vált. A jógával ez másképp van, az elejétől fogva szerettem, hogy a gyakorlatok végén behunyom a szemem, felfelé fordítom a tenyerem és érzem, ahogy elönt a csend, a nyugalom és az elégedettség, hogy ma is megcsináltam.

Miért ajánlom Adrienet nektek?

Már több mint 4 éve követem Adriene jóga videóit, mint a bevezetőben írtam is hosszabb rövidebb időszakokban aktívan jógáztam "vele" és a világ sok-sok emberével. Egy nagyszerű közösséget épített ki, kellemes személyiségének, könnyed hangvételű és minőségi videóinak köszönhetően. 

Nem vár el sokat az embertől, csak az odafigyelésre és tudatosságra biztat. A legtöbb videójában elmondja, hogy ne erőltesse meg magát az ember, mindenki más, mindenkinek máshogy esnek jól a pózok, így variációkat kínálva segít mindenkit a jógázás forgatagában.  Rengeteg videót töltött már fel a youtube csatornájára, melyekből kedvére válogathat az ember és idejéhez mérten jógázhat a hétköznapokban. 

A kihívások mellett, minden héten felkerülnek új videók, újabb mondanivalóval és tematikával, amit egy hírlevél kíséretében kapunk meg, motiváló üzenetekkel. Ha aktívan nem is jógázok sokszor, ezeket a leveleket mindig elolvasom és elgondolkozok kicsit a bennük rejlő mondanivalón. Hogyha van kedvetek iratkozzatok fel ti is, megéri.

Ti próbáltátok már Adriene videóit?


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés