6 nap Londonban 5.rész

by - szeptember 05, 2018

Az utolsó két nap már kicsit lazább volt, ekkora már teljesen szétjáratam a lábam. Beszereztük a szuveníreket, elköszöntünk a Westminster látványosságaitól, megtapasztaltuk, hogy milyen a város este. Utolsó nap pedig a St James Park fái között gondoltunk vissza arra a néhány napra, amit tartalmasan, sok-sok km-ert leróva töltöttünk el Londonban.


PrimarkNem maradhatott ki a Primark sem. Így most nagyjából megoldottam az őszi ruhatár frissítésem, bár még szeretnék több őszi/téli ruhát venni, mert megkezdem a 15 órás tanításomat és szeretnék csini kistanár lenni. Őszi/téli ruhám nem igazán sok van, csak a nyári darabok, amiket később már nem tudok felvenni, mert főleg rózsaszín/kék és vékony, ami a hidegebb időben nem előnyös. A ruhákkal Lookbook hamarosan érkezik.


Westminster: Little Ben, Buckingham, China Town...

Ha már a Big Ben olyan, amilyen, akkor meglátogattuk a kistesót, Little Bent, aki állványok nélkül pompázik a városban. 

Ami még nagyon tetszett Londonban, amellett, hogy nagyon tiszta és rendezett, tele van szobrokkal, amiket köszönetként állítottak a szövetségeseknek, hogy harcoltak az oldalukon. Szinte nem is nagyon láttunk olyan szobrot, ami itthon is jellemző, hogy a haza elesettjeinak, inkább a szövetségeseknek.

Láttuk még a város China Town részét is.. itt volt a legkevesebb kínai. Az egyetlen negatívum Londonban, ami szerintem minden látványoságokkal teli városról elmondható, hogy rengeteg kínai turista lepi el. Ezt úgy kell elképzelni, hogy 40+-10 fős csoportokban járnak és nem néznek semerre, csak előre és mennek, tolakodnak, panorámákat készítenek indokolatlan helyszíneken. 

Általában nincs bajom az emberekkel... hát ez most itt kicsit megtört bennem. Értem én, hogy sokan vannak ahonnan jöttek, de azért máshol illene kicsit alkalmazkodni és nem félrelökni, tolni, könyökölni, rúgni az embert.


London at night

Utolsó este, szombaton kisétáltunk a városba, vártunk, hogy este legyen és elkezdtük a FÉNYképezést. A nevezetesebb pontok ki voltak világítva, így nagyon hangulatos és tiszta képek készültek az este során is.

A város ekkor is gyönyörű, volt még egy kis nyüzsgés éjfélkor is, így nem csendesedtek el az utcák. Szerintem az egyetlen nap volt, amikor kicsit szemetesebb, hanyagabb külsőt öltött, de hát Londonban is hétvége a hétvége. 


St James Park

Utolsó nap már csak a St James Parkban sétálgattunk, üldögéltünk. Néztünk a madarakat, mókusokat, valamint egy zenekari próbát is, ahol az arra látogatók beállhattak karmesternek. A gyerekek nagyon cukik voltak, ahogy nagy átéléssel hadonásztak, de volt egy-két hozzáértő felnőtt is, aki arra tévedt és elég hitelesen irányított. A délután közeledtével búcsút intettünk a királynőnek és elindultunk a buszunkhoz.
A Victoria Coach Stationre mentünk, ami szuperül kialakított, így egyszerűen megtaláltuk a buszunkat. 15 perc várakozás után pedig már fel is szállhattunk és elindultunk ismét Lutonra, már jóval kisebb lelkesedéssel. A reptéren is könnyen megtaláltunk mindent, az ellenőrzés is gyorsan ment és full korrekt volt az egész.

Összességében Londonról

Röviden csak annyit mondanék, hogy teljes szerelem. El tudnám képzelni, hogy néhány évig szívesen laknék Londonban. Lehet elhamarkodottnak tűnik 6 nap után ilyet kijelenteni, de nekem nagyon-nagyon pozitív csalódás volt.

Ahhoz képest, hogy hatalmas város, amit jórészt be is jártunk, a napi 15-20kmes sétáink során, nagyon tiszta, rendezett és tényleg odafigyelnek az emberek biztonságára. Amit hiányoltam azok a padok az utcákon és a szemetesládák. Itthon megszokott, hogy a sétálókon is le tud ülni az ember, ki tudja dobni a szemetét és nem csak a parkokban biztosítanak ilyen lehetőséget. Ennek ellenére tényleg nagyon tiszta volt.

Tisztelem és csodálom a hagyományszeretetüket és a szövetségeseik irányába mutatott hálájukat a szobrokkal. A parkjaik gyönyörűek, az épületek szeretnivalóak és csodálatra méltóak is egyben. Nagyon tetszik, ahogy a tipikus londoni téglás házikós kép keveredik a már modern világ üvegépületeivel, ezzel is mutatva a város sokszínűségét.

Szívesen ellátogatnék, akkor is, amikor nincs ekkora turista tömeg, hogy megláthassam milyen, amikor ténylegesen csak londonerek vannak többségben.

Nektek mi a véleményetek Londonról?
Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés