Nőnapi nőiesség

by - március 08, 2018


Először is boldog nőnapot kívánok mindenkinek. Nem is jöhetnénk alkalomhoz illőbb témával, mint a Nőiesség ma újabb része. A mai alanyunk Bernie, a Mindenütt jó blog bloggere, adott választ a már jól megszokott kérdéseinkre. Vajon mit szeret magában külsőleg és belsőleg? Mi motiválja a hétköznapokban? Tudjátok meg ti is szuper válaszaiból.


Előre kell bocsátanom, hogy nem tartom magam „nőcis” nőnek. Mindig is hadilábon álltam a szoknyákkal, magassarkúkkal, és a sminkkel is. Sőt, sokszor még hosszú hajam sem volt. Ez akkor változott meg picit, amikor elkezdtem légiutas-kísérőként dolgozni. Itt ugyanis nem volt választásom: kötelező az egyenruha, tehát a szoknya, magassarkú és a smink is.


1. Mit szeretsz magadban külsőleg?

Aminek nagyon örülök, az az, hogy akár 10 évvel is fiatalabbnak néznek. Mindenkinek leesik az álla, ha bevallom az életkorom. Szeretem a szemem színét (sötétbarna), és a természetes hosszú szempilláimat is. A hajam dús és vastag szálú, gyorsan nő. A körmöm szép és erős, nem jön rétegeire és nem törik. „Körte” formámmal nem vagyok barátságban, bár a fenekem szokott tetszeni az ellenkező nemnek.

2. Mit szeretsz magadban belsőleg?

Csillagjegyem szerint halak vagyok, és ezt a jegyet a kettősség jellemzi. Éppen ezért minden igaz rám és annak az ellenkezője is. Kitartó vagyok, de nem mindenben. Jószívű vagyok és segítőkész, de megválogatom, kivel. A kreativitásomnak is sokszor vettem már hasznát. Hűséges típus vagyok, bár néha még akkor is, amikor már rég tovább kellene lépni. Az őszinteségem is pozitívumnak tartom.

3. Mi az, ami a nőiességet jelenti számodra?

Egyértelműen a gondoskodás, törődés. Apró ajándékokkal kedveskedni a szeretteimnek (csoki, képeslap, játékok a keresztfiaimnak). Jól esik őket vendégül látni, látni, ahogy élvezik az ételek ízét, melyet eléjük rakok. Szeretek gondoskodni róluk. Nem csak a hasukkal, a lelkükkel is. Jó hallgatóság vagyok, amolyan lelki szemetesláda.


4. Mivel motiválod magad a mindennapokban?

Sok mindennel. Finom ételekkel, egy pohár vörösborral… Imádok jókat enni és inni, erre, és az utazásra nem sajnálom a pénzt. Megnézek egy jó filmet, vagy veszek egy forró fürdőt, és közben egy jó könyvet olvasok.

Ha a blogomról van szó, az olvasóim motiválnak a hozzászólásaikkal egy-egy bejegyzés vagy FB poszt alatt. De legjobban az tud motiválni, amikor vadidegenek privátban megkeresnek, és elmondják, hogy mennyire inspirálta őket egy-egy bejegyzés(-sorozat), mennyire tetszett nekik, amit olvastak/láttak. Volt olyan is, aki kinyomtatta a bejegyzéseimet, és útikönyv helyett azt vitte magával. ♥

5. Milyen bevált és megszokott szépségápolási szereid vannak?

Jó kérdés! Időről-időre kapok (főleg anyukámtól) ilyen-olyan kencéket, amelyeket aztán kitartás híján hamar nem használok tovább. Kivételt képeznek ez alól a kézműves szappanok, azokat nagyon szeretem. Munkában muszáj sminket viselnem, azokban hűségesen ugyanazt a márkát (Avon, Rimmel, essence) használom mindig.


6. Van-e olyan trükk, amit a szépségápolás és a nőiesség terén az anyukádtól tanultál?

A reggeleket mindig egy jó hideg vizes arcmosással indítom. És bár abban nem vagyok biztos, hogy ezt tőle, vagy a nagymamámtól hallottam anno még gyermekkoromban, minden évben az első hóban szintén jó alaposan megmosom az arcom. A régi népi hagyomány szerint, aki az első hóban arcot mos, az megszépül, ha vannak, eltűnnek a szeplői, és a bőre kifehéredik. Kicsit talán babonás is vagyok?! ;-)

7. Milyen jó tanácsokat tudnál adni egy kezdő bloggernek?

A blogolás kemény munka, sok időt elvesz. Nem árt tisztázni magunkban, hogy miért csináljuk, mi a célunk vele. Majd ezt a célt nem szem elől veszíteni. Szerezz magadnak blogger ismerősöket/barátokat, csak ők fognak igazán megérteni, ha kételyeid támadnak. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha egy nap úgy érzed, nem megy az írás. Engedélyezz magadnak egy(-két) szabadnapot!


Köszönjük a válaszadást Bernienek, szuper volt megismerni.
Hogyha még többet szeretnél megtudni Bernieről nézz be a blogjára és a facebook oldalára is.
A. Bernadette vagyok, a Mindenütt jóóó – Travel blog írója. Légiutas-kísérőként dolgozom, így nem csak a hobbim, de a munkám is az utazás. A blogom először magamnak írtam, hogy megőrizzem az emlékeimet. De ahogy ez lenni szokott, a család és a barátok megosztották, és egyre több (számomra ismeretlen) emberhez is eljutott.Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés