Harmónia

by - február 01, 2018


Elég régen jelentkeztünk már a Nőiesség ma sorozattal, de most ismét feltettük a már jól megszokott kérdéseket a Makeup Heaven bloggerének, Emesének. Öröm számunkra új embereket, új gondolatokat, új praktikákat megismerni a nőiesség terén.


Mit szeretsz magadban külsőleg és belsőleg?

Bevallom őszintén elég sokáig gondolkodtam ezen a kérdésen. Érdekes, hogy valahogy a rossz, „nem szeretem” dolgokat sokkal gyorsabban észrevesszük magunkon, míg a szépet és a szeretni valót nehezebben. Ez rossz, ne legyünk kishitűek, bátran soroljuk mi az, amit szeretünk magunkban!Én külsőleg szeretem a szemeimet, és a szám formáját. Szeretem a kézfejemet, és azt, hogy a körmeim erősek és hosszúkásak. Sokszor ugyan bosszúságot okoz, de szeretem azt, hogy sok hajam van, ami úgy nő, mint a gomba. Ja, és szeretem a lábfejemet is, illetve a derék-csípő tájékom nőies vonásait – pedig ennek megszeretése eltartott egy darabig…Belsőleg szeretem magamban, hogy könnyen ráhangolódok az emberekre, gyorsan megtalálom a közös hangot bárkivel. Jószívű vagyok, kreatív, és hihetetlenül széles az érdeklődési köröm.

Mi az, ami a nőiességet jelenti a számodra?

Egy szóval le tudom írni: harmónia. Mindegy milyen stílust képvisel egy nő, mindegy milyen alkatú, milyen magas, sőt én azt mondom, az is mindegy, hogy magabiztos vagy épp bátortalan. A nőiesség belülről fakad, ehhez pedig harmóniában kell lenni önmagaddal.

Mivel motiválod magadat a mindennapokban?

Én vizuális típus vagyok, nagyon erősen. Kell látnom a célt, vagy az inspirációt, ehhez folyamatosan használom a social media-t. Sokszor inspirálódok Pinteresten, erőt gyűjtök azoktól az emberektől, akiket követek, és akikre felnézek. Legyen szó akár egy youtuberről, egy bloggerről, vagy a legjobb barátnőmről…Milyen bevált és megszokott szépségápolási szereid vannak?

Mivel rengeteget tesztelek, és sok újdonságot próbálok ki, ezért a szépségápolási szereim időről időre váltakoznak. Ami viszont örök, és amire esküszök az a jéghideg víz. Reggel és este is ezzel mosok arcot, igen még télen is. Frissít, élénkít, feszesít, és megelőzöm vele a ráncokat is!Van-e olyan trükk, amit a szépségápolás és a nőiesség terén az anyukádtól tanultál?

Az első és legfontosabb szabályt, ami bármilyen stílustól független: légy ápolt. Mindig figyelj arra, hogy tiszta és vasalt legyen a ruhád, ápolt a hajad és a körmöd. Nem az számít, hogy mennyi és milyen smink van az arcodon, vagy milyen ruhákat hordasz, hanem, hogy mennyire figyelsz oda magadra. Ez pedig összefügg azzal a bizonyos belső harmóniával is, amit fentebb már említettem. J

Jó tanácsok egy kezdő bloggernek/vloggernek?

A saját példámból kiindulva egy jó tanácsot tudok mondani, minden kezdő bloggernek: találd meg a saját stílusod! Én évek óta írok itt-ott, hol saját blogon, hol másén, vagy más cégeknek, de most kezdem csak igazán megtalálni a saját stílusom, és a saját témaköröm, amibe 100%-osan bele tudom tenni magam. 

Csakis ekkor tudod szívvel-lélekkel csinálni. Ha pedig megtaláltad az utad, ne félj változtatni. Válts blogot, válts témakört, stílust, arculatot, ha kell akár többször is, egészen addig, amíg azt nem érzed: Igen, ez vagyok én!

Köszönjük a válaszokat Emesének! Örülünk, hogy megismerhettünk és reméljük az olvasóink közül is sokan örülnek  a sorozat folytatásának.

Hogyha lenne még kérdés, amit szívesen látnátok a sorozatban, írjátok meg.Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés