Tavaszi nagytakarítás 5+1

by - március 16, 2017A tavasz a megújulás, újjáéledés és a felfrissülés időszaka. Ideje a nagytakarításnak, a ház körül, a szervezetünkben is kívül, belül.

1) Tavaszi vitamin bomba

Fokozatosan készítettem fel a szervezetemet a tavaszra. Az idei tél igen hosszú volt, így figyeltem arra, hogy mozogjak, sok gyümölcsöt egyek, és smoothie-t igyak. Ez kitart még most is.Hogyha egyetemre megyek, akkor teszek a vizembe citromkarikákat, esetleg egy kis gyömbért, hogy mindig legyen valami vitaminos frissesség  a napjaimban. Többször újra töltöm, így még több folyadékot iszok, úgy, hogy észre sem veszem.

2) Fogak egészsége

Eljutottam fogorvoshoz is végre, így már a fogaim is megújulnak. Szerencsére nem annyira vészes a helyzet, mint gondoltam, de a lelkem is megnyugszik, hogy nem is lesz rosszabb, mivel most már még tudatosabb leszek ilyen téren is. Az ínyem gyenge, gyulladt, így öblögetőt kell használnom, extra puha fogkefét és kúra szerűen C vitamint, de ennyi a legkevesebb. 3) Hajfrissítés
A hajam is kapott egy kis kényeztetést, jártam fodrásznál, ami szerintem azóta nem történt meg, hogy ombre lett a hajam, még vagy 3 éve, mivel utána magamnak vágtam/ apa vágta, de most úgy adódott, hogy a fodrászom kezei közé kerültem. Jól esett nagyon.


A tényleges ház körüli takarításnak is neki kezdtem. Van, hogy rám jön egy takarítás hullám és akkor nincs megállás.. de ez nagyon ritka :). 


4) Ruha szelektálás

Most a ruháimat válogattam le, a ritkábban hordott darabjaimat hazaküldtem, "otthon még jó az alapon". Azok amik már onnan is kikerülnek, azok mennek barátokhoz, rokonokhoz vagy újrahasznosítani, állapottól függően. Egy egy válogatás után, jó benézni a szekrénybe, hogy szép rend van és tényleg csak azok a darabok vannak bent, amiket ténylegesen hordok.

5) Smink szelektálás

Nincs sok sminkcuccom. Megvannak a bevált legek és akkor csak azokat vagyok hajlandó használni. Feleslegesnek tartok felhalmozni rengeteg dolgot, hogyha nem használom ki őket. Ilyenkor jön a jól bevált módszer, időnként leválogatom a meglévőket és elajándékozom ismerősök között.

Erre  sorsra jutottak ezek a darabok is:


+1) Háztartás

Nemrég sajnos beteg voltam és ilyenkor szeretem átmosni az ágyneműket, hogy tutira leszámoljak a betegséggel, minden formában. Most is így volt, és végre tudtam szabad levegőn szárítani az ágyneműt. Nagyon jó érzés.

Ezen kívül a szokásos porszívózás, felmosás mellett, most jöttek új fertőtlenítő lépések  is takarítási rutinomban, a DM háztartási dobozának köszönhetően, ugyanis a legutóbbi alkalommal nyertem egy jó nagy adag tisztító/fertőtlenítőszeres csomagot. Ti milyen területeken szoktatok tavaszi nagy takarítást tartani?


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés