Online vásárlás

by - március 27, 2017


Az online vásárlással rengeteget lehet spórolni. Nem csak pénzt, hanem időt és stresszt is, mivel nem kell hosszú sorokban tolongani, vagy egy-egy kellemetlenebb hangvételű emberrel összeakadni. Elhoztam nektek most 4 oldalt, ahonnan én már rendeltem és megosztom veletek a tapasztalataim.

Napjainkban az online kereskedelem a kereskedelem 10%-át teszi ki Magyarországon, ami még nem nagy szám, de egyre növekszik és több emberhez eljut, hogy kényelmesen az otthonából vásároljon.

Én szeretek boltokba járni, megfogni a ruhákat, megszagolni egy parfümöt, megnézni egy sminket mennyire pigmentált, de vannak olyan estek, amikor én is egy egy online felület felé kacsintok a vásárlás során.
Az első online vásárlásos tapasztalatom  a Shein.com oldalával volt, ahonnan rendeltem 4 ruhát és egy felsőt. A méretek a megadott mérettábla szerint tökéletesek voltak, és a valóságban is. Egyedül a felsőben csalódtam, ami fehér volt és totálisan átlátszó, valamint az anyaga sem volt  a legjobb. A negatívabb értékelésemet pedig meg sem osztották a kommentek között, így egy kicsit furcsállottam, hogy hogy kaphatok tiszta képet a későbbi rendelésem során.


Ki lehet választani, hogy milyen pénznem szerint akarunk fizetni, így tudunk válogatni, hogy hogyan éri meg jobban. A kiszállítás futárral történik, nyomon lehet követni a csomagot, melynek szállítási ideje kb. 3-6 hét, a  szállítási költség adott időszaktól függ, mivel vannak ingyen szállításos akciók is. 

A ruhákat gondosan becsomagolva kaptam meg és sérülések nélkül. Elégedett voltam nagyrészt, csak az említett felső volt az egyetlen negatívum, ami szerintem egy online vásárlásnál ott van a lehetőségek között.

Érdemes feliratkozni az oldal hírleveleire, amiben gyakran küldenek akciós kuponokat, vagy értesítenek az aktuális akciókról.Az Aliexpress általában Kínából szállít, és a legtöbb esetben ingyenes szállítási költséggel. Figyelni kell a Free Shipping jelzést és akkor csak a termék árával kell számolni. Nekem az ecseteim vannak innen. Tökéletesek és nagyon olcsóak. A termékekre biztosítást vállalnak, vissza lehet jelezni, hogyha nem érkezett meg a szállítási időn belül, vagy ha sérülten érkezett. Ilyenkor újraküldik, vagy visszautalják a termék árát. 

Én nagyon szeretek itt böngészgetni igazi kincsekre lehet lelni. Érdemes nézelődni. A szállítási idő itt is változó, de minimum egy hónappal lehet számolni. 


A Sheinhez hasonlóan itt is lehet választani a pénznemek közül és ez is egy okos spórolási tipp lehet, hogyha megfigyelitek az adott árfolyamokat és úgy rendelitek, ahogy a legjobban megéri. Az árfolyam változásokat én az X-rates oldalán szoktam figyelni, így ki tudom számítani milyen árral számoljak a fizetés során.A Notino oldala korábban IParfüméria néven futott, de mivel most már nem csak a parfümök a fő profiljuk ezért kellett nekik egy kis váltás. Sminkek, arcápolási termékek, férfi, női, gyerek kozmetikumok százai közül lehet válogatni.

Legutóbbi rendelésemről egy részletes beszámolót írtam nektek korábban. Nagyon elégedett voltam velük és ha a jövőben gondolkozok kozmetikumok vásárlásán biztosan először felmérem itt a terepet, hogy mennyivel olcsóbb, és mehet is a rendelés.


A szállítás extra gyors módon történik. Egyik nap megrendeled és 1-2 napon már a kezeid között is van a kívánt termék. Hogyha budapesti vagy, akkor nagyon szerencsés helyzetben vagy, mivel ott ingyenes az átvétel, míg a többi esetben a szállítási költség hozzáadódik a végösszeghez, de így is sok esetben jobban megéri, mint besétálnia  kedvenc drogériánkba.

Hogyha nem vagyunk biztosak egy termék illatában, színében, állagában, akkor érdemes a drogériákba bemenni a tesztereket kipróbálni és utána online megrendelni. Vagy ha ezt az utat meg szeretnénk spórolni, akkor a legtöbb termékről már található cikk vagy videó az internet széles világában és ezekből is tudunk plusz információkat gyűjteni.
A Fashion+ webáruház, a Koucla márkát népszerűsíti és számos kategória közül választhatunk a ruháktól egészen a kiegészítőkig. Az oldal női divatanyagot kínál, de azt széles választékban. A méretek pontosan adottak mérettábla segítségével láthatjuk, hogy az egyes daraboknál mi is a tökéletes választás számunkra. 

Egyszerűen körbenézhetjük a ruhát, mivel több irányból készült képekkel szemléltetik számunkra a kínálatot. Ha egy kicsit extrémebbre vágysz, vagy ha egy letisztultabb darabot keresel itt mindent megtalálsz.


A szállítás meglehetősen gyors, 5-8 munkanapon belül megkapjuk a kiválasztott darabunkat. 3 ruhadarab választása esetén pedig mindez most ingyenesen történik.Az én csomagom már megérkezett, hogyha kíváncsiak vagytok mit rejt a doboz, akkor tartsatok velem a jövő heti lookbook bejegyzésemben.

Nektek mi a kedvenc online vásárlási felületetek? Milyen tapasztalataitok vannak? 


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés