Ünnepi smink

by - december 22, 2016

A karácsony már az ajtónkban toporog, minden elrendeződik lassan, az ajándékok becsomagolva, sütemények megsütve és lassan jöhet az ünnepi ebéd. Ilyenkor én szeretem ünnepire venni a figurát öltözékben és sminkben is, így ma egy ilyen sminkkel készültem. 

Az Avon jóvoltából kipróbálhattam a LUXE szemfestékpaletta különleges kiadását.
Először elkezdtem gondolkozni, hogy ismerős a paletta, mint kiderült korábban már kaptam ajándékban ilyet, csak nem barna színekkel, hanem kékkel. Azt azért nem is használtam sokat, mert a kék nem az én színem, plusz tele van apró csillámokkal, amiket szintén nem szeretek.

Ez a paletta is csillámos, de szerencsére mértékkel van csak benne, valamint az ünnepekkor nem rossz dolog, hogyha van egy kicsit csillogó ragyogás a sminkünkben.
A paletta nagyon szép és designos, teljesen ünnepi külsővel rendelkezik és elnyerte a tetszésem.
Tartósságára nincs panasz, volt hogy melózni is elmentem benne, és tartotta a frontot. 

Alapjáraton egy kicsit semlegesek vele a tapasztalataim. Az Avon egyik nude palettája továbbra is a kedvencem és ahhoz hasonlót már rég nem találtam, ez pedig sajnos a közelében sincs. 
Összességében 10/6 adnék a terméknek, mert annyira nem fogott meg, de rossznak sem mondanám.
Sminkem lépései:
1) Alapozás 
Csak egy vékony réteget használtam a sminkhez, mivel nem az a cél itt, hogy levakoljam teljesen az arcomat, csak egy biztos alap és egységes felület biztosítása.
2) Korrektor
Most próbáltam ki először a Catrice korrektorját, de nagyon elégedett voltam vele. Szépen illeszkedik a bőrömhöz, nem ül ki a ráncokba és nem feltűnő, hogy az arcomon van. A szemem alá rajzoltam vele egy háromszöget és az ujjaimmal lapogattam bele a bőrömbe, valamint bevetettem az orrom környékén is, mivel kegyetlenül meg voltam fázva.
3) Púder
Szintén Catrice. Ez a púder nálam totális nyertes. Korábban a Colortrend púderét használtam, azt is nagyon imádtam, viszont most szerettem volna valami újat kipróbálni. Egy hatalmas, pihe-puha ecsettel szépen, egyenletesen oszlattam szét az arcomon a matt eredményért.
4) Pirosító/ Highlighter
Hogy ne legyen hulla kinézetem, kicsit feldobtam az egészet a pirosító highlighter párosommal. Érdemes ezt a lépést bevetni, mert így még ünnepibb lesz a végeredmény a highlighternek köszönhetően, valamint a pirosító életet ad az arcunknak.
5) Szemhéjpúder 
Az AVON Luxe szemhéjpúderét használtam, mint korábban már említettem. Szépen építettem fel a színeket, kombinálva őket. Könnyen lehetett velük dolgozni, de az ecsetes felvitel helyett érdemes az ujjunkat alkalmazni, amivel elkerülhetjük a potyogást és erősebb pigmentáltságot érhetünk el.

6) Szemhéjtus
Azért, hogy keretet adjak a sminkemnek egy cicásabb vonalat húztam a pilláim tövéhez. Nagyon szeretem a tusvonalakat és úgy érzem tökéletes kiegészítői egy kifinomult sminknek, akár az ünnepekről akár a hétköznapokról legyen szó.
7) Szemöldökpúder 
A szemöldök nálam kulcsfontosságú, bár már ráférne egy kiadós formázás, de most a természetes énjét turbóztam fel egy kicsit az Oriflame szemöldök készletével. Nagyon szeretem  és mostanában ezt használom többet, a MaxFactoros ceruza egy kicsit pihenőpályára került, de nem végleg. 
8) Szempillaspirál 
A szempillaspirál még mindig a jól megszokott L'oreal Miss Hippie. Nagyon szeretem és biztosan újravásárolom, hogyha kifogyna, de nyár óta kitartó és hű társam. Nagyon szépen megnyitja a tekintetem, hogyha nincs időm sokat sminkelni, egy biztos, hogy a szempillaspirált sosem hagynám ki.
9) Rúzs
Korábban már írtam nektek arról, hogy beszereztem a Kylie Lipkitek Replikái közül párat. A karácsonyi sminkemhez a Mary Joe K árnyalatát választottam. Nagyon szeretem őket, és továbbra sincs velük rossz tapasztalatom. 
Ha az ünnepekre készülünk és szeretnénk valami különleges sminket készíteni érdemes az aranyosabb, barnásabb árnyalatokat választani és egy hozzájuk passzoló  a színünkhöz közel álló rúzst. 

Nektek milyen lesz az ünnepi sminketek? Hogy álltok a nagy karácsonyi hajrában?Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés