A valódi szépség belülről fakad

by - december 14, 2016


Ő Zsuzska. Egy élmény volt vele találkozni, és meghallgatni a véleményét az életről. Persze én is tettem fel neki pár kérdést. Nem is olyan régen elhoztam a könyvet, most pedig Őt mutatom be nektek.

Mindig is tudtam, hogy fejben dől el minden. Zsuzska csak alátámasztotta ezt a hitemet. Nincs is annál jobb, mintha békében vagyunk saját magunkkal. Megkérdeztem őt, hogy szerinte milyen is ma nőiesnek lenni. És persze arra is kíváncsi voltam, hogy milyennek látja magát.
1.Mit szeretsz magadban külsőleg?
Alapvetően nem szeretem “darabokra szedni” magam s másokat is lebeszélek erről, de tény, hogy az arcom mellett a lábaimat szeretem a legjobban.
2.Mit szeretsz magadban belsőleg? 
Na ez már jóval összetettebb kérdés és azt hiszem, legalább egy A4-es oldalt tele tudnék ezzel írni, hiszen fő hitvallásom, hogy a valódi szépség belülről indul s azt látod majd kívülről is. Szeretem az empátiám, a feltétel nélküli segítő szándékom, a humorom, de az intelligenciámat is kimondottan kedvelem magammal kapcsolatban. 
3.Mi az, ami a nőiességet jelenti számodra? 
A nőiesség számomra nagyon összetett dolog, ide tartozik az, egy nő hogyan gesztikulál, a finom érintései, a kecses járása vagy éppen a harmónikus kisugárzása mind hozzájárul az összképhez. A ruha vagy öltözködés, akárcsak a frizura és a smink természetesen fontos tényezők, de számomra nem a legfontosabbak. Az a bizonyos kisugárzás más dolgoktól függ és aki nőies, az egy melegítőnadrágban is ugyanazt sugallja, mint egy estélyiben: egyben van önmagával!
4.Mivel motiválod magad a mindennapokban? 
Az évek során megtanultam, hogy nem mindig az agitálás, a “gyerünk, csináld!” módszer a célravezető. Néha csak sodródni kell, töltődni, fontos, hogy az ember odafigyeljen arra a bizonyos belső hangra s önmagával szemben is megértő legyen. Nem teljesíthetünk minden nap ugyanúgy, néha egy forró fürdő eredményesebb motiváció, mint bármi más. Azt gondolom, ha az ember azt csinálja, amire hivatott, ha megtalálja a szenvedélye forrását, akkor maga az álom megvalósítása utáni vágy a legnagyobb motiváció.
5.Milyen bevált és megszokott szépségápolási szereid vannak? 
Olaszországban élve gyakorlatilag nincs olyan márka, amit ne tudnék beszerezni, így több mindent kipróbáltam már és míg smink termékekben hűségesebb típus vagyok, addig a bőrápolásban inkább kísérletezek. Utóbbi területen egy olasz márka, a Bioniké érzékeny bőrűeknek kifejlesztett termékcsaládja mellett imádom az Avon arctisztító pakolását vagy a Sephora regeneráló maszkjait is. Testápolók közül a Victoria’s Secret édes illatait szeretem, míg a téli hónapok alatt a szintén olasz, Bottega Verde kézápolója nélkül ki sem lépek a lakásból.
6.Van-e olyan trükk, amit a szépségápolás és a nőiesség terén az anyukádtól tanultál?
Édesanyám sosem sminkelte magát, így ő maga sem érti, bennem mi és ki hatására ébredt fel a sminkelés utáni vágy, hiszen gyakorlatilag egy profi sminkes is megirigyelné azt a smink arzenált, amivel rendelkezem. A kevesebb néha több azonban egyértelműen anyukám hatása, ahogy az is, hogy míg fontos az öltözék, de sosem felejtem el a cipőmet vagy csizmámat is ellenőrizni, hogy makulátlan tiszta legyen.
7. Milyen jó tanácsokat tudnál adni egy kezdő bloggernek?
Noha talán magától értetődik, de a legfontosabb mégis az, hogy szeresse a témát, amiről blogol. Ne csak 3 bejegyzés erejéig, hiszen ha szenvedélyesen szereti a témát, csakis akkor lesz kitartása a blogoláshoz. Legyen igényes a blogjára, hiszen az a virtuális névjegykártyája!. Azt szokták mondani, a blogoláshoz pénz és idő kell, amit én sokáig tagadtam és nem értettem, azonban több, mint 4 év távlatából maximálisan osztom ezt a nézetet. Az olvasók nem is gondolnák, mennyi munka van egy-egy igényesen megírt, megszerkesztett bejegyzés mögött vagy hogy a grafikus vagy a weboldal programozója nem az ember két szép szeméért dolgozik, így ezek mind-mind költségek. Persze ha megvan az elhivatottság, akkor az ember szívesen hozza meg ezeket az áldozatokat! A sikert pedig mindenki másképp értelmezi, azonban nem szabad pár hónap blogolás után azt várni, hogy a külföldi, menő bloggerekhez hasonlóan két kézzel kapkodnak majd a cégek utánunk. Szenvedély, kitartás és igényesség!Köszönöm a válaszokat Zsuzska. Ha még többet szeretnél róla tudni, nézd meg a blogját!

Fotó: Bolya Árpád

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés