Trendi körmök

by - november 13, 2016

Manapság már nem csak arra kell figyelnünk, hogy trendi legyen az öltözködésünk, sminkünk, hanem bizony a körmeinket is górcső alá kell vetnünk a trendek tekintetében. Egy nő számára nagyon fontos, hogy a körmei is rendben legyenek, mivel elég kiábrándító tud lenni, egy lepattogzott körömlakk, vagy egy rágott forma.

De mégis milyenek is most az aktuális trendek a körmöket tekintve? Forma, szín, díszítés? Lássuk, mik várnak ránk idén, az őszi téli időszakban.

Kezdjük is az alapoknál, ami a köröm formáját jelenti.
A választási lehetőség forma tekintetében is széles skálán mozog. A kerektől a balerina, avagy Monroe típusig bármit viselhetünk kedvünktől függően.
Fontos, azért, hogy a körömágyunknak megfelelően válasszunk, akkor, hogyha egy normál lakkozásról, vagy gél lakozásról, ugyanis ilyenkor abból dolgozunk, ami van, nem használunk semmilyen építőanyagot.
A forma kiválasztásánál elengedhetetlen, hogy gondoljunk a későbbi díszítésre is. Nézzünk is szét a trendek között a díszítést és a színeket illetően.


 Ha ősz, legyen sötét
Imádom a körömlakkokat, de az ősz az az időszak, ami igazán a kedvencem a trendeket illetően. Ekkor kerülnek elő, a matt, a sötét és még sötétebb színek. Ha valaki annyit mond nekem, hogy sötét bordó lakk, csillogó szemekkel nézek rá, mint akit, egy másik világba varázsoltak. Ez az ősz is az én időm, elővarázsolhatom a fekete és bordó lakkjaimat és akár kombinálhatom is őket, mert most ez az igazán trendi.
De ha nem vagy a sötét színek megszállottja, ne csüggedj számos más díszítési mód közül választhatunk idén is.


Nude
Az egyszerű forma és szín kedvelőinek minden időben tökéletes választás a nude lakkozás. Letisztult, elegáns és ápolt külsőt kölcsönöz a kéznek. Az őszi téli időszak folyamán is kiváló mankó számunkra ez a stílus, hogyha valami egyszerűre vágyunk.

Az egyszerű nude-tól tovább mutat már ez a lakkozás, amikor egy kis csillám is felkerül díszítésként. Ez tovább is vezet minket, a következő trendre, ami a csillámok használatát jelenti.
Csillámos körmök

Nemrégiben a körömlakk mánia sorozatom folytatásában bemutattam nektek néhány csillámos lakkot, de korábban is láthattátok már, hogy nem áll tőlem messze ez a stílus. Kiváló, mert tartós, nehezen kopik és játékosságot, ünnepélyességet varázsol körmeinkre.
A napokban láttam egy kiváló trükköt, a csillámos körömlakk felvitelére, a későbbiekben egy bejegyzés formájában megosztom veletek, ha számomra is beválik a módszer.
Egyszerűen csíkos

Legyen szó nude, fehér, barna alapról egy kis csík bármit fel tud dobni. Lehet szabályszerű, lehet random, lehet színes, lehet csillogó, ahogy nekünk tetszik. Személy szerint, nagyon szeretem, ezt a díszítést is, mivel csak egy körömfólia csíkot ragasztok a lakkozásomra és már kész is egy, az egyszerűnél kicsit izgalmasabb díszítés.
És most jöjjenek a körmök, amik az egyszerűségen és letisztultságon már jóval túlmutatnak.
Ezüst a köbön

Korábbi évekhez hasonlóan ismét megjelent az ezüst a körmökön. Számos módszer van rá, hogy hogyan készíthetünk ilyen varázslatos szépségeket körmeinkre. Fólia, lakk, por, matrica, bármi is legyen a választásod, egy biztos, hogy egyedi körmökkel sétálhatsz majd az utcán, mert ritka, akit ilyen manikűrrel látok. Ritka, de gyönyörű.
Márványos csoda

Körömlakk mániásként, nem is tudom, mit mondjak. Ez a stílus valami csoda. Még nem állt módomban kipróbálni, de a következő manikűröm tuti valami ilyesmi lesz, mert beleszerettem teljesen. Számos módszer található erre is, lehet folpack segítségével készíteni, vagy egy vékony ecsettel szabad kézzel berajzolgatni a márványos vonalakat.
Negatív tér

A negatív tér festés lényege, hogy egy adott részen, hagyjuk, hogy a körömágyunk színe látszódjon a fedő/ alaplakk alatt. De van olyan módszer is, amikor egy a körömágyhoz hasonló színt használunk fel, a negatív tér kialakítására. Számomra talán ez az a lakkozási forma, ami lenyűgöző, de mégsem próbálnám ki, mert annyira nem ragadott magával.

Lehetőségünk van a fent említett trendek kombinálására is,melyre itt egy gyönyörű példa, negatív tér és fóliás csillogás együtt.
Hogyha kedvet kaptatok körmöt készíteni, vagy körmöshöz menni és még több inspirációra vágytok, látogassatok el a BrillBird oldalára, ahol a galéria mindig az adott trendeknek megfelelően csoportosítva sorakoztatja fel munkáit az inspirálódni vágyóknak.
Képek forrása: 1 2 3 4 5 6 7


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés