Matt Matt Matt

by - október 27, 2016

Engem is elkapott a matt láz, így beszereztem több terméket is, ami ezt a kategóriát képviseli.  Érzéseim vegyesek, és most megosztom veletek.

A Glamour napok 0.napján bevásároltam a dmben, majd utána napokban még voltam a new yorkerben, ahol a barátomnak vettünk két felsőt, nekem meg egyet. Ekkor elmentünk a Rossmannba is, ahol felhasználva a dekorkozmetikai 25%os kupont vettem meg a Lovely (649 Ft) és Essence matt (849 Ft) szájfényeket. Alapból nekem a matt szájfény elnevezés kicsit furcsán hat. Lehetne matt folyékony rúzs, nem szájfény. De ez csak az én véleményem. A harmadik termék, amit elhoztam ma nektek az Mac matt terméke. Fontos, hogy itt megjegyezzek valamit, ez egy Mac replika, a korábbi cikkeben írt ecsetekhez hasonlóan ez is ebayes kb 300-400Ft volt.


De nézzük is a tapasztalatokat:
Kezdjük a sort a Lovely Hosszantartó és Matt szájfényével 


A csomagolás egy henger alakú tubus rajta egy letisztult desing. A termék krémes állagú, majd felvitel után matt finisht ad. Az illata egy kissé narancsosra hajaz. Az első sokk akkor ért, amikor kibontottam a terméket...és megláttam az applikátort.  
Igazából nekem úgy néz ki, mint egy fültisztító, amit kinyújtottak. Először nem tudtam vele mit kezdeni. Csúnyán vittem fel vele a terméket és sírni tudtam volna. Többszöri használat után, azonban rájöttem az ízére és már játszi könnyedséggel használom, de még mindig nem vagyok vele elragadtatva. Apropó ragadás, a szájfény szerencsére nem ragasztja össze az ajkakat és nem is ad nehéz érzetet. Viszont a második fekete pontja, az az, hogy kigyűlik a tubus szájánál és nem ad éppen kellemes látványt.

A tartósságára nincs panasz. Enni lehet vele, inni is, de egy kicsit kopik. Egy napot nagyon max úgy él túl, hogyha a nap folyamán újrakenem. Ha hozzányomom a kezemhez az ajkaim, nem hagy nyomot. A csésze oldalán minimálisan. Szárító hatást kb 10/7re tenném, szóval minimálisan szárít csak.
Összességében közepesen vagyok elégedett a Lovely Matt szájfényével, de ha valaki kérdezné, hogy milyen matt szájfényt ismerek és ajánlanék, akkor első barátkozásra, próbálkozásra szerintem simán megteszi. Ár érték arányban tökéletes. Nem kell fájó szívvel több ezer forintot rászánnunk, hogyha a kísérletezése a cél.
A második áldozatom az Essence Matt Matt Matt szájfénye.
Kb. egy hónapig köröztem a 02es beauty-approved árnyalatát, de sehol nem kaptam. Tesco, dm, Rossman..Debrecen, Tiszaújváros.. mindenhol csak az üres polc fogadott. Már leadtam róla. A barátomnak alapból nem tetszett a korábban kinézett szín, és a 04es ready-set-impress árnyalat felé terelt. Megvettem, megbántam, de jó tanulópénz volt. 
Az illata valami fenomenális, karamellás szaloncukorra emlékeztető. Az állaga krémes és szintén matt finisht ad, ám egy kicsit lassabban, mint a korábban említett Lovely termék. Első használatkor szintén szívrohamot kaptam az applikátortól. Mi ez? Vagy csak én nem vagyok ennyire képben az applikátorokkal? 

Mikor felkentem először az ajkaimra kiábrándultam. Apró kis darabkák voltak benne, mintha foszlásnak indult volna az applikátor. Második használatnál már nem tapasztaltam ilyet. Felvitele az applikátorral nem túl precíz, mondhatni meggyűlt vele a bajom, de ajaktermék mániásként szerintem nem az ügyetlenségem volt a gond.
Lehet már túlságosan vártam, hogy a kezembe vehessem, kipróbálhassam és a napjaim részévé válhasson az essence matt ajakrúzs,de egy hatalmas csalódás volt. Lassan mattul, nem lehet az applikátorral túl precízen dolgozni. Kopik, nem lehet vele enni, inni, mert erősen nyomot hagy. Sajnálom, hogy nem érte el elvárásaim, nagyon akartam, hogy jó legyen.
Na és most jöjjön a nagyágyú a Mac replikája
A három közül ez volt A kedvenc. Tökéletes applikátor, az ajak vonalát követi ( a képen annyira nem látszik). Az állaga szintén krémes és szintén matt finisht ad. Lehet egy kicsit nehezebb kezelni, mivel nagyon könnyen szárad, de mégis elérhető vele egy olyan eredmény, ami elégedetté tett.

Tartóssága woow mamám. Igazából, ha akarom sem jön le. 100% csók, innivaló, ennivaló álló. Leszedni is csak kókuszolajjal tudom, mivel a kétfázisú sminklemosót is megfogja. A színe hiperpigmentált, nem egy hétköznapi viselet, de egy egy buliba, fotózásra tökéletes választás.

A smink, amit a Szabó Imre Hair & Beauty szalon facebook játékára készítettem is, ezzel a rúzzsal készült. Hogyha tetszik a smink, továbbra is szavazhattok rám, az alábbi linken. Köszönöm!
Ti hogy álltok a matt szájfényekkel/rúzsokkal? Tetszik ez a trend? Próbáltátok már valamelyik terméket, a fent említettek közül?Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés