Hajápolás | 2016-os rutinom

by - augusztus 01, 2016


A hajápolás számomra nagy kihívás, és sok-sok próbálkozás, kísérletezgetés van mögöttem és szerintem még előttem is. De nézzük mi is az aktuális rutinom.

Döbbentem konstatálom azt, hogy a hajammal való küzdelmem már gimnázium óta tart, szóval lassan 3-4 éve. A nyaralás alatt beszélgettem a barátom húgával is, akinek gyönyörű szép, hosszú, sűrű és hullámos haja van, hogy ő csak hetente, van mikor két hetente most hajat, és nem érti azokat, akik két naponta mossák. Én itt csendben ültem, kabóca ciripelés közepette, majd leesett neki én is egy vagyok a két naponta hajat mosók közül. 
Igazából, ha nem is két naponta, de három naponta mosom a hajam és idejét sem tudom már, mikor volt az, hogy heti egy alkalommal kelljen hajat mosnom. De próbálkozok, kísérletezek, hátha.
Jelenlegi rutinomat egy sampon és hajpakolás páros képzi. A kókuszolajat félretérve, egy Kallos Keratinos hajpakolás vált a hajápolásom részévé.  A samponon pedig jelenleg a Syoss egyik terméke.

Kallos Keratin hajpakoló krém
Regeneráló és hidratáló hatású keratin és tejprotein hatóanyag tartalmának köszönhetően újjáépíti a haj természetes szerkezetét, feltölti a haj külső rétegén esett sérüléseket, megerősíti a sérült, száraz, töredezett tincseket. Tapasztalataim alapján felgyorsítja a haj növekedését.
Miért ezt a terméket választottam?

Ezelőtt sosem használtam hajpakolásokat,csak házi készítésűt vagy ricinus olajat. Később befektettem egy kókuszolajba, de inkább bőrápolóként és sminklemosóként vált be nekem, mint hajra. Nővérem mesélt egyik ismerőse gyors hajnövekedéséről és annak titkáról, ami a Kallos hajpakolása volt. Úgy gondoltam itt az ideje, hogy az első hajpakolásomat megvásároljam, ami nem tojásból vagy ricinusolajból áll.
Milyen tapasztalataim vannak a pakolással?
Egyszerűen imádom :) Az illata kicsit erős, nekem citromos beütésű, de nem is igazán tudom meghatározni. Illatának töménysége a hajam száradását követően enyhül, majd elillan. Általában miután bekentem vele a hajam, becsavarom fóliába és betekerem törülközőbe, hogy a meleg segítségével jobban kifejtse hatását. Kimosást követően az eredmény pihe puha haj. És a samponommal tökéletes párost alkotnak. 1-1,5 hónapja használom, még mindig van a tégelyben és a hosszban mutatkozó eredmény szemmel látható.

A  pakolást egy goods marketban vettem, kb. 300 Ft-os áron. A nagyobb kiszerelése, ami 1l 800 Ft-os áron szerezhető be, akkor csak a kis tesót vettem meg próba szintjén, de érik egy nagyobb kiszerelésre való beruházás, úgy érzem.
 Syoss Renew 7 Complete Repair
A felmentősereg erősen sérült hajra : megerősíti és javítja a haj szerkezetét, szalonszépségű végeredménnyel. Helyreállítja a hajsérülések 7 jelét. Mélyrehatóan regenerálja a szalmaszerű, kezelhetetlen és fakó hajat. Fodrászokkal kifejlesztve és tesztelve.
A 7 sérülés, ami ellen felveszi a harcot:
1. szálkásodás ellen
2. hajtöredezés ellen
3. hajvégek töredezése ellen
4. hajhullás ellen
5. hajgöndörödés ellen
6. hajcsomósodás ellen
7. hajfakulás ellen
Hogyan esett a választásom a termékre?
Álltunk a samponok rengetege előtt barátommal, majd annyit mondtam neki, hogy bökjön rá egyre. Ez volt az, amire rábökött. Tudom ez nem a legtudatosabb vásárlási módszer.. sőőőőt, de már elkeseredésemben és küzdelmeim közepette nem tudtam jobbat kitalálni. Eddig úgy néz ki jól bökött.

A hajam továbbra is 3 napot bír, de puha, fényes és kellemes az illata minden hajmosás után. Eddig sem volt rám jellemző  a hajtöredezés, vagy gubancolódás, de most már még jobban bebiztosítottam magam ilyen téren is.
Milyen tapasztalataim vannak a samponnal?

Minden egyes hajmosás után, mikor megszárítottam vagy megszáradt a hajam, olyan mintha egy szalonból léptem volna ki.Friss, üde, selymes és fényes. A sampon illata nagyon kellemes, textúrája krémes, könnyen eloszlatható és hihetetlenül jól habzik. Már lassan 3.hónapja használom, de még mindig tart. Végzi a dolgát, teszi, amit egy samponnak tennie kell. Remélem lassan, de biztosan le tudom csökkenteni a hajmosásaim számát és a vasárnap szerda párosom, már csak egy vasárnapra korlátozódik. 
Ha felkeltette érdeklődésedet a Syoss termékeit megtalálod a Dm és Rossmann üzleteiben. Az általam használt sampon 500 ml-es kiszerelésű és a Rossmannban vettem 999Ft-ért akciós áron. Szerintem megérte, mert bevált és nagyobb kiszerelésének köszönhetően tovább kitart.

Nektek van bevált samponotok, amit már évek óta hatékonyan használtok?
Milyen gyakran mostok hajat?  A hajpakolás része a hajápolási rutinotoknak?

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés