Életstílus, életcél, élettervezés

by - augusztus 09, 2016


A Nőiesség ma sorozat folytatásában Csilla életmód blogger válaszait ismerhetitek meg. Rengeteg hasznos és motiváló írást találhattok oldalán, amit én már most a kedvencek közé tűztem, mivel életmódváltáson gondolkozok és ez a blog egy remek kiindulása lehet az utazásomnak. 

Mit szeretsz magadban külsőleg és belsőleg?
Szeretem a természetes hajszínemet, és a testalkatomat.
Szeretem magamban azt, hogy egy „ki tudja honnan jövő” belső vágy fűt folyamatosan a céljaim megvalósításának irányába.
Szeretem, hogy nagyon tudatos vagyok, és ez megkönnyíti az életemet. Ha például kudarc ér, akkor igyekszem gyorsan levonni a tanulságot, és haladok tovább az utamon. Ha valamitől félek, igyekszem megérteni, hogy mi okozza azt, majd igyekszem legyőzni.

Mi az ami a nőiességet jelenti számodra?
A nőiesség számomra nem testalkat, ruha, vagy smink függő. Egy nő akkor nő, ha ápolt, ha van tartása, van kisugárzása.
A kisugárzást a gondolkodásmód és az érzelmek határozzák meg. Fontos, hogy egy nő tisztában legyen önmagával, ismerje az erősségeit, és merjen rájuk építeni. Ebből táplálkozik az önbizalom, ami a kisugárzás egyik összetevője.
Mivel motiválod magad céljaid eléréséhez a mindennapokban?
Megvannak a jól bevált trükkjeim. 
Reggelente például emlékeztetem magamat a céljaimra, és elképzelem, hogy milyen érzés lesz azokat elérni. Ezzel már sokkal nagyobb kedvem van felkelni. Egy-egy laposabb pillanatban elolvasom a papirkámat, amire fel van írva, hogy mit szeretnék elérni, és az is erőt ad. Van egy zenei gyűjteményem, pár szám, amiket szinte mindennap meghallgatok, mert azok is motiválnak. Illetve van egy pár példaképem, akiknek a cikkeit olvasni, vagy videóit nézni mindig motiváló. Minden napomba igyekszem olyan dolgokat becsempészni, amik feltöltenek, inspirálnak, lelkesedéssel töltenek el.
Általában havonta, félévente és évente értékelem az elmúlt időszakot, és ezek a visszatekintések segítenek abban, hogy ne legyek türelmetlen, vagy ne essek kétségbe, hanem lássam a haladást. Így maradok motivált.

Bevált és megszokott szépségápolási szerek?
Ami nálam mindennél többet ér: kiadós alvás, sok folyadék és a napsütés. Ezek nélkül használhatnék bármit, kenhetnék magamra bármit, nem érezném jól magam. Mégis, amiket rendszeresen használok az egy természetes összetevőjű szappan, amitől olyan puha lesz a bőröm, hogy már évek óta nem használok testápolót. Van még egy kedvenc olajom, amivel minden reggel vagy este vékonyan bekenem, majd átmasszírozom az arcomat. Az arcunk tele van reflexpontokkal, így ez az olajos masszázs többek között élénkít, és oldja a feszültséget.
Milyen szépségápolási praktikákat tanultál édesanyádtól?
Édesanyámtól jön az, hogy vonzódom a természetes összetevőkhöz. Például a gyógynövények használatáról rengeteget tanultam tőle. Tőle tudom, hogy milyen teát igyak, ha méregteleníteni kell a szervezetemet, mivel borogassam a szememet, mivel kezeljem az bőrömet, mivel gyógyítsam meg villámgyorsan a sebeket, csípéseket, gyulladást.

Jó tanácsok egy kezdő bloggernek?
Csinálni, csinálni, csinálni.
Lehet ezt még fokozni azzal, hogy milyen fontos a hitelesség, hogy légy önmagad, olyanról írj, ami közel áll hozzád.
De a legfontosabb mégis az, hogy csinálni kell. Mert így már lesznek tapasztalatok, amikből tovább lehet fejlődni, amikből lehet építkezni, lehet tanulni. Mindennek az alapja az, hogy bátran kezdd el és vállald fel, amit csinálsz.
Nagyon köszönöm a válaszadást és a képeket Csillának. 
Nézzetek be Ti is az oldalára és ismerjétek 
meg milyen motiváló gondolatokat oszt meg a világgal.Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés