Spanyolország jövünk 2.rész

by - július 04, 2016


Korábban a Spanyolország jövünk sorozat első részében írtam, hogy készülök folytatásokkal. Most azt a listát hozom el nektek, ami a szemem előtt lebeg a pakoláskor, illetve betekintést adok, a csomagomba.

Időközben kiderült, hogy a Barátom családjával is megyünk nyaralni, a cél Horvátország autóval. Így még sürgetőbb volt egy lista készítése arról, hogy mit is akarok magammal vinni. Lista nélkül nekem nincs nyaralás, mindig szeretem precízen több napon keresztül összeszedni, hogy mit is viszek magammal.

horvátországi listát módosítottam kicsit a reptéri előírásokhoz mérten, és elkészült a spanyolországi listám is. (Kapkodom a fejem, sosem voltam tengerparton 21 év alatt, de ez az év mindenben kárpótol)
* Magyarázatok:
 • Vízi cipő: Horvátországban előfordul a vízben tengeri uborka és tengeri sün, ezekkel az állatkákkal való kellemetlen találkozás kivédésére fel kell készülni ilyen lábbelivel.
 • Futós cuccok: Heti 2 alkalomra beálltunk a barátommal, és szeretnénk a nyaralás során is ezt betartani. Ez a futós cucc szett nekem tartalmaz: pólót, nadrágot, sportmelltartót, ipodot, valamint egy sportcipőt, de azt nem tüntettem fel külön, mivel az utazás során rajtam lesz.
 • Cicanaci: Nem akarok farmert vinni, mivel több helyet foglal, nagyobb súly, ennek orvoslására viszek egy cicanacit, amivel felkészülhetek egy kicsit hidegebb napokra/estékre.
 • Külső winchester: Mivel nem akarok laptopot vinni, de a képeket valahova le kell mentenem a fényképezőről, ezért viszek egy adathordozót, így a barátom laptopja segítségével könnyedén lementem a képeket, ezáltal nem leszek lekorlátozva a képmennyiséget tekintve.
 • Füldugó: mivel kisebb koromban sokszor begyulladt a fülem ezért volt egy úszáshoz használatos füldugóm, ehhez hasonlót már beszereztem.Valamint ezelőtti közös nyaralásunkon pedig eldugult annyira, hogy ügyeletre kellett mennem, így most felkészültebben megyek, mivel nem akarom kihagyni a part széli kis pipás, szemüveges "búvárkodást".
Nézzük képekben, hogy miket pakoltam eddig össze. Még nem teljes az egész, mivel sok dolgot otthonról viszek, nem az albérletből.
Először a neszeszerem valamint egy zárható zacskó tartalmát mutatom be nektek.

Mint ahogy a képen is látható, betáraztam eldobható borotvából, két rúzsból, amiket korábban tesztek során már bemutattam nektek, szempillaspirálból, szemöldök ceruzából,egy kompakt fésűből, amihez kis tükör is van, és a belsejébe zártam néhány hajgumit is. Végül a szemöldököm formázására használt eszközöket is betettem és egy kis törülközőt. A tampon is itt foglal helyet.

Amit még mindenképp beszerzek az egy friss napolaj, mivel a fényvédelem mindennél fontosabb.
A sminkek használatát nem akarom túlzásba vinni, ezért készültem ennyire minimál szettel, mivel a nyaraláson a napsugarakat akarom élvezni a bőrömön, nem pedig sminkelni azt.
A zárható zacskóba került a folyékony szekció. Egy testápoló, tusfürdő, sampon, dezodor, kis kiszerelésű fogkrémek (fogkefe majd a másik szettben lesz), valamint egy cc krém, hogyha alapozni szeretnék egy esti sétához, de szerintem erre nem is lesz majd szükségem.
A hátizsákom tartalma egy képben: 
Még van néhány dolog, ami nem került összepakolásra, mert otthon van és nem itt Debrecenben vagy a napokban még használom, illetve ruhák közül még van, ami szárad mosásból.
Horvátországba még viszem a fényképező táskámat is külön, így nem kell belegyömöszölni a ruháim közé és út közben is tudok majd egy két képet készíteni a kocsiban. • vízi cipőre itt nem lesz szükségem, mivel csak a sziklásabb részeken vannak szúrós lények,
 • törülközőre sem, mivel nővérem ellát majd vele.

  kézipoggyászom listája kicsit módosul, a reptéri kikötések értelmében.
 • samponom, testápolóm, tusfürdőm meghaladja a kikötött 100 ml-es mennyiséget így ők maradnak itthon.
 • A táskámba kell majd elhelyezni az elektronikai eszközeimet, amiket az átvilágításkor ki kell majd belőle szednem, szóval mindenképp a táska tetejére kerülnek.
 • Fontos, hogy odafigyeljek a súlykikötésre is, ami a kézipoggyász esetén 10kg lehet, eddig "félig" bepakolva 6kgnál járok, így szerencsére ezzel nem lesz problémám. 

Készítettem nektek egy ábrát a *Wizzair honlapja, valamint a korábbi cikkem segítségével, hogy a repülős utazásoknál, mikre kell odafigyelni, mik a betartandó szabályok a poggyászok kapcsán.

 Ti merre utaztok a nyáron? Voltatok már tenger parton? 
Szoktatok listát vezetni a bepakolandó dolgokról? Mik kötelező darabok?
 Kép forrása: 1


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés