160 gramm

by - július 19, 2016

A Nőiesség ma sorozat folytatásában ismét egy nagyon motiváló személyiséget ismerhettek meg. A 160 gramm bloggerre Iza válaszolt a már jól megszokott kérdéseinkre.

Mit szeretsz magadban külsőleg?
Ahhoz, hogy erre ne vágjam rá csípőből, hogy semmit, hosszú út vezetett. PCOS-em van, a kellemetlen külső tünetek már általános iskolás koromban jelentkeztek. 30 is elmúltam, amikor kiderült, mi okozza a panaszaimat. A sok év alatt, amíg a tüneteimmel küszködtem, rengeteg plusz kiló, nagy önbizalomhiány és torz önkép telepedett rám, kiegészülve azzal a meggyőződéssel, hogy így nem vagyok szerethető. Mára elfogadtam magam, nem akarok már más lenni. Most azon dolgozom, hogy egyszer konkrét dolgot is meg tudjak nevezni, egy olyan testrészt, amit kimondottan szeretek. 

Mit szeretsz magadban belsőleg?
Fokozatosan fedezem fel, hogy olyan dolgokra vagyok képes, amiket sosem hittem el. Egyik ilyen felfedezés, hogy meg tudom változtatni a gondolkodásmódomat és ezzel együtt az életemet is. Ezen kívül kimondottan szeretem azt magamban, hogy ha nézeteltérésem támad valakivel, akkor törekszem arra, hogy megbeszéljük – akkor is, ha kellemetlen vagy kínos.

Mi az, ami a nőiességet jelenti számodra?
A nőiesesség számomra az önelfogadással valósult meg. Manapság még smink nélkül, farmerban és pólóban is nőiesebbnek érzem magam, mint korábban, amikor a külső kép ízig-vérig nőt mutatott, de belül nem voltam több, mint egy pár magas sarkú cipő vagy egy élénk színű rúzs. Ez nem azt jelenti, hogy már nem fordítok figyelmet a külsőmre. Ma is rendszeresen sminkelek, gyakran viselek csinos cipőt és szoknyát, lakkozom a körmöm, imádom a szép táskákat és odáig vagyok az ékszerekért. Mindössze annyi a különbség, hogy most már a festékek, a ruhák és a kiegészítők alatt is nőnek érzem magam.
Mivel motiválod magad a mindennapokban?
Hajlamos vagyok megfeledkezni az eddigi eredményeimről, sikereimről. Amikor valaki emlékeztet rá, vagy véletlenül eszembe jut, akkor szárnyakra kapok. Ugyancsak motiváló, ha olvasok egy sikertörténetet és az első gondolatom az, hogy ezt én is meg tudom csinálni. Máskor tudatosan keresek olyan dolgokat, amikből erőt meríthetek. Nagyon változó, hogy éppen mire van szükségem. Azt észrevettem, hogy egy tartalmas beszélgetés a legsötétebb mélypontról is kizökkent.
Milyen bevált és megszokott szépségápolási szereid vannak?
Sok márkát, terméket szeretek, de azt egy percig sem gondolom, hogy nincs bármelyiknél jobb. Ahogy egy korábbi kérdésnél említettem, a PCOS kihatással van a külsőmre. Van, hogy minden rendben van, de ez pillanatok alatt meg tud változni. Ilyenkor hamar zsírosodik a hajam és gyakran hullik is, pattanások borítják az arcom, amelyek hegesen gyógyulnak. Ami állandó, hogy érzékeny és száraz a bőröm. Szeretek kísérletezni, újdonságokat kipróbálni. Arra figyelek, hogy lehetőleg természetes összetevőjű kozmetikumokat használjak, mert azt vallom, az egészséges életmód nem érhet véget a konyhában és az edzőteremben, elér egészen a fürdőszobáig. 

Van-e olyan trükk, amit a szépségápolás és a nőiesség terén az anyukádtól tanultál?
Anyukám az én szöges ellentétem. Nem sminkel, nem használ arckrémet, mégis nagyon szép a bőre. A haját sem festi, nincs rá szükséges, mert nem őszül. Remélem, ezt örököltem tőle! 
Milyen jó tanácsokat tudnál adni egy kezdő bloggernek/vloggernek?
Nagyon sokan írnak blogot, de ez ne tántorítsa el, mert az internet végtelen, ezért végtelen számú blog fér el rajta. Az se szegje kedvét, ha a szívének kedves témáról már rengetegen írnak. Ha hiteles és őszinte, plusz megszórja az egészet a saját, utánozhatatlan fűszerével, akkor meg fogja találni a közönségét.
Az egyik legfontosabb, hogy testhezálló témát válasszon. Egy széles érdeklődésű, kezdő bloggernek talán nehéz megállapítania, mi érdekli legjobban, de van rá egy tippem. Kezdje el összeírni azokat a dolgok, amiket nagyon szeret csinálni. Akkor se ijedjen meg, ha ez egy nagyon hosszú lista lesz. Húzza ki belőle azokat, amiket szeret ugyan, de nem foglalkoztatja napi szinten. Ami a végére marad, abban érdemes szerintem elmélyülni és arról írni, mert ami a legnagyobb szenvedélyünk, abban vágyunk fejlődni. A fejlődés pedig elengedhetetlen egy jó bloghoz.

A válaszadásért és a képeket hatalmas köszönet Izának! 
Hogyha szeretnétek Izát még jobban megismerni és betekinteni világába akkor látogassatok el hozzá:


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés