Nőiesség ma sminkes szemmel

by - június 16, 2016

Nőiesség ma sorozat egy különleges részéhez érkezett, mivel a válaszadóm egy sminkes volt, és nem más, mint Batai Gergő, akivel a Max Factor Make-up Academy roadshow-ján találkoztam. Válaszaiból megtudhatjuk, mit jelent a Nőiesség ma egy férfi szemszögéből, valamint azt, hogy milyen tanácsai vannak egy kezdő sminkes számára, és hogy férfiként mi motiválta arra, hogy sminkecsetet ragadjon.

Mit szeretsz egy nőben külsőleg és belsőleg?
Szerintem nagyon fontos, hogy egy nőnek legyen kisugárzása - ez talán elcsépelt. Mondhatnám úgy is, merjen sugározni! Sok olyan lány fordult már meg a kezem alatt, aki bár tisztában volt a szépségével, az adottságaival, mégsem merte kiemelni azokat, nehogy esetleg megszólják. Az a tapasztalatom, hogy a nők, a fiatal lányok amennyire vágynak a bókokra, annyira nem is tudják fogadni. Szerintem egy negatív megjegyzés is lehet bók. Sosem azt kell figyelnünk, mit mondanak, hanem hogy ki mondja. Nem kell világszépének lennünk ahhoz, hogy bátran merjünk például egy színt választani az ajkainkra és viselni is tudjuk azt.
Mi az, ami a nőiességet jelenti számodra
A nőiesség számomra az a megfoghatatlan, tudatos jelenlét a levegőben, az az aura, ami körül lengi a bizonyos személyt, ahogy megjelenik. Nagyon sokféle, be sem tudnám határolni - kecsesség, kellem, báj, finomság, vagy épp a végzet asszonya kisugárzás - ezerféle módon megjelenhet. Mindenkinek magában kell megtalálnia, ő hogyan tud nőies lenni. Szerintem például a katonák között is van olyan nő, aki a férfias közeg és a szakmai sajátosságok ellenére képes nő maradni a szívében és nőként viselkedni. Természetesen ennek az ellentétére is bőven van példa...

Mivel motiválod magad céljaid eléréséhez a mindennapokban?
Motiváció... Örök kérdés. A mai társadalomban hajlamosak vagyunk hasonló volumenű fogalmakkal dobálózni, aztán az egész hajlamos olykor kicsit üresnek tűnni. Én tudom magamról, hogy mikor vagyok "szériában", érzem, hogy mikor megy magától minden és olyankor sokkal több energiát fektetek a munkámba és a kapcsolataimba is - nem alszok és megállás nélkül hajtom magam, fotózásról bemutatóra rohanok és fordítva. Aztán vannak üres járatok is, amikor jól esik fetrengeni és ki sem kelek az ágyból. Olyankor nem vagyok hajlandó dolgozni sem, mert tudom, hogy nem lenne hibátlan a satír, nem lenne benne az a plusz, amitől számomra egy arc életre kel a kezeim alatt. Összességében talán annyit tudok mondani, hogy nem szabad szem elől tévesztenünk a fókuszt, még ha néha el is bizonytalanít minket az élet, viszont pihenni is tudni kell.

4) Milyen bevált szépségápolási szereket alkalmazol az alanyaidon?
A lista végtelen, a drogériás termékektől kezdve, a high-end szépség kacatokig minden sminkesnek meg van, hogy mire esküszik. Szerintem a legfontosabb egy jó hidratálókrém, egy bevált spirál, egy rúzs és egy korrektor - ezekkel a termékekkel bármelyik nő képes magát kivágni bármilyen szorult szituációból, akár egy liftben vagy egy taxiban is :)
Számomra az alábbiak, persze időnként változnak: L'Oreal Nutrigold nappali hidratálókrém, ARTDECO curve spirál, illetve bármilyen MaxFactor rúzs, azokat most nagyon szeretem.

5) Milyen tanácsod lenne egy kezdő sminkes számára?
Merjen hibázni! Nagyon sokat! A 10 perces full-generál bizony rengeteg gyakorlást igényel. Ne legyetek márkahűek, kísérletezzetek sokat - mindenkinek más termék áll a kezére, mást szeret magán és sokszor mi, sminkesek is, ugyanazt a terméket 50 féleképpen használjuk.

+1 Mi motivált arra, hogy férfiként sminkecsetet ragadj?
Ez a kedvenc kérdésem :) sokszor, sok helyen megkérdezték már, de a mai napig nem tudok épkézláb választ adni. Azt akarom, hogy a nők merjenek bevállalósak lenni, merjenek alkotni, kiemelni a saját szépségüket, a saját módjukon. Én ehhez nyújtok útmutatást, illetve segítő kezet. Meg persze szeretem szép emberekkel körülvenni magam.

Nagyon örültem az együttműködésnek,
köszönöm még egyszer a válaszokat és a képeket!
Jó volt látni, hogy mit is gondol egy férfi ezekről a kérdésekről.
Nézzétek meg Gergő munkáit, Facebook oldalán is!
Fotók: Mihály Zoltán, Bogdán Nikolett, Rács Zsófia,
Donka Panna, Rácmolnár Milán, Dombóvári Judit


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés