Nem a pénz teszi a ruhát...

by - június 30, 2016


"Nincs mit felvennem!"- egy mondat, ami sokba kerülhet... Vagy mégsem? A divatos vagy egyedi, de mégis költséghatékony öltözködés kitanulható, Viszont ehhez jó néhány pontot figyelembe kell venni, hogy olyan ruhatárat állítsunk össze, ami pénztárcabarát. Elhoztam nektek azt a számomra bevált 5+1 pontot, aminek betartásával ti is spórolhattok egy remek ruhatár összeállításakor.
  • Légy tudatos
Fontos az, hogy vásárlás előtt legyenek célkitűzéseid. Hogyha nadrágot akarsz venni, akkor nadrágot nézz. Hogyha nem akarsz sokat költeni, hagyd otthon a bankkártyád, vigyél magaddal annyi pénzt, amennyit az aznapi vásárlásra szánsz.
  • Válassz évszaknak megfelelően
Én általában két nagyobb turnusban szoktam vásárolni. Tavasszal és ősszel. Persze közben is van, hogy beiktatok néhány ruha vásárlást, de ez az a két időszak, amikor nagyobb költekezésbe fogok. (20.000-25.000 Ft) Ilyenkor veszek legalább 4-5 felsőt, nadrágot, szoknyát, cipőt és fehérneműt. Tavasszal igyekszek az átmeneti darabok mellett kicsit véknyabb nyáriasabb darabokat is választani. Míg ősszel az őszi színek mellett figyelek arra is, hogy télen is bevethetőek legyenek a választott darabok. Ezzel pénzt és időt spórolva magamnak hosszabb távú és céltudatos befektetést érek el.

  • Gondold át, tervezd meg
Nézd, meg milyen darabjaid vannak most. Válassz a meglévő darabokkal kombinálható újdonságokat. Gondolkozz úgy, hogy egy felsőt minimum 2 nadrággal és szoknyával is fel tudj venni, ezáltal univerzálissá teheted a ruhatárad. Válogasd az új darabokat is úgy, hogy kombinálhasd őket, a teljesen új összeállításért.
  • Alapozz okosan
Próbálj időtálló darabokat választani. Gondold végig milyen életszakaszban vagy most, mérlegelj, hogy 2 év múlva is felvennéd-e az adott darabot. Figyelj arra, hogy természetes anyagot válassz, mivel a szintetikus anyagokról lerí, hogy „műanyag” és nem is olyan tartósak, mint természetes társaik. Ami állandó darab és kiváló alapot jelentő ruhadarab: napszemüveg, táska, öv, sál, cipő, kabát, blézer.
  • Válassz boltot
Egy tudatos boltválasztás is jó hatással lehet a pénztárcánkra. Én személy szerint a New Yorkerbe, Hádába szoktam járni, nagyon ritkán Stradivariusba és a H&Mbe. Hogy mi a jó a New Yorkerben? Elérhető áron lehet beszerezni jó minőségű darabokat. Imádom, az itt vásárolt felsőimet mivel mind nagyon jól néz ki és kiváló anyagból készültek, nem kopik a színük több mosás után sem, és nem is szöszölődnek. A Hádába is minden vásárlás alkalmával betérek, mivel sokszor márkás kincsekre lehet lelni. Kicsit időigényesebb egy turiban vásárolni, de kiváló darabokat lehet kifogni, nevetségesen olcsó áron.

  • +1 Vásárolj online
Legutóbbi nagyobb befektetésem első online ruha vásárlásom volt 15.000Ft értékben. a Shein.com kínálatából választottam és konstatálom nem is rosszul. 5 ruhadarabot vásároltam és ezek közül eggyel nem voltam csak elégedett. Méterben, anyagban, színben mindenben passzolnak rám a választott termékek, azt az egyet kivéve. Bátran tudom ajánlani az oldalt, mivel kiváló szolgáltatást nyújt, és ezt nem csak egy vásárlásra alapozom, hanem gondos körültekintésre. Rengeteg vlogger választja itthon is és külföldön is a Shein szolgáltatását, amiről számos videót megtekinthettek youtubeon. Egy minimális angol nyelvtudás szükséges hozzá, mivel az oldal angol. Hogyha ez megvan, akkor a vásárlói értékelések, anyag, méret átböngészése után, jöhet is a rendelés. Az egész folyamat nagyon pozitív volt. 10 nap alatt megkaptam a választott ruhákat, ingyenes szállítással GLS futár hozta a csomagom. Nyomon tudtam követni a megrendelés felvételétől a csomagom útját, így izgatottan vártam a futárt.
El is hoztam nektek, hogy miket vásároltam és hogy miért is választottam az adott darabot.

Az első darab egy egyszerű testhez simuló szürke ruha. Nagyon kényelmes, szépen kiemeli az alakot és az anyaga is kiváló. Nagyon elégedett vagyok vele. A választásom azért esett rá, mert már régóta szerettem volna, egy kicsit nőiesebb vonalat képviselő kis ruhát a ruhatáramba, amit nem csak nyáron, de a hidegebb hónapokban is felvehetek, harisnyával, csizmával kombinálva.

(ár: US$9.59 méret:XS részletek)

A második darab, egy gyönyörű fehér, a kép alapján nem átlátszó felső. Aránylag sok pozitív vissza jelzéssel. Na hát én ezen a ponton fürödtem be. Sajnos igen is átlátszik, és kicsit bővebb is mint a képen, pedig itt is a legkisebb méretet rendeltem. Egy natúr vagy pánt nélküli melltartóval még lehet viselhető darab lesz, de elég nagyot csalódtam benne.

(ár: US$9.59 méret:XS részletek)

A harmadik darab egy bordó árnyalatú ruha, szintén testhez simulós. Azért választottam ezt a darabot, mivel nem csak a nyár színe, hanem ősszel is gyönyörű lesz majd a sárguló falevelek között, a teveszínű kabátommal kombinálva. Az anyaga kicsit vastagabb és durvább, így inkább a hűvösebb nyári estékre ajánlott.
(ár: US$10.19 méret:S részletek)

Well Hello Summer!! Egyszerűen egy a ruha, nekem egyenlő a nyárral. Könnyed, légies, finom anyagú, nem fullaszt, nem meleg, tökéletes. Ennek a darabnak a bemutatására, a cikk megjelenésével egy időben, elhozom az első Lookbook bejegyzést, Debrecenben turistaként címmel. A későbbiekben a többi darabot is bemutatom majd hasonló módon.

(ár: US$12.99 méret: XS részletek)

Az első darabhoz hasonló ruhát láthattok a képen. Anyagában jóval másabb. Szerintem ez és a csíkos ruha a telitalálat nyári ruhaként, anyagában és stílusában. Ez a darab is az elegánsabb vonalat képviseli, azonban van benne egy csavar, mivel hátul fel van kicsit vágva. Rettegtem ettől a részétől, "mi van ha ki lesz a fenekem" alapon, de jelentem nincs ki a fenekem, nem feszélyez egyáltalán, és nincs bennem az, hogy folyamatosan rettegjek, hogy most villantok-e vagy sem, mivel tudom, hogy NEM.

(ár: US$10.19 méret: XS részletek)


A cikk most kicsit hosszabbra sikerült, de remélem tudtam vele hasznos tanácsot adni.

Nektek milyen bevált vásárlási szokásaitok vannak?  Rendeltetek már online? Milyen tapasztalataitok vannak?
Képek: Shein.com X X

Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés