Menyaszörp

by - június 28, 2016

Nőiesség ma sorozat folytatásában, a már jól megszokott kérdéseinkre, most a Menyaszörp bloggere Gabriella adott válaszokat. Egy nagyon kedves, kiegyensúlyozott, motivált nőt ismertem meg válaszaiban és bejegyzéseiben is egyaránt.

Mit szeretsz magadon külsőleg?
Az arcomat, a szememet, a mosolyomat és bőrömet.
Mit szeretsz magadon belsőleg?
A kíváncsiságomat, a felfedezni vágyásomat, az őszinteséget, a humoromat és a diplomáciai érzékemet. Jól kijövök az emberekkel, hamar barátkozom, és könnyen bizalmat keltek bennük. Szeretem, hogy érdeklődéssel fordulok az új dolgok és emberek felé. Vigyázat, nagyon könnyen meggyőzök bárkit, bármiről.
Mi az, ami a nőiességet jelenti számodra?
Minden korszakomban más erre a válasz. A húszas éveimben biztosan külsőségeket soroltam volna fel, mint a magas sarkú cipő, vagy a formás csípő. Bár most is van pár külsőség. Egyszer Somától olvastam, hogy egy nő mindenképpen szexi, minden hány éves vagy kiló, amíg a három F kategóriának megfelel. Feszes, Fényes, Formás. Azóta figyelem, és ez tényleg így van. Egyébként az őszinteség, az elfogadás, a befogadás, a feltétlen szeretet, intelligencia és a harmónia jellemzi számomra az igazi nőt. Ha ehhez játékosság, és nyitottság is társul, akkor az a nő egyenesen szexi és vonzó is.

Mivel motiválod magad céljaid eléréséhez a mindennapokban?
A mozgás tart egybe azt hiszem a mindennapokban. A jóga és a futás. Most, hogy babát várok, csak a jóga maradt. Egyébként maga a cél motivál. Nem hajt külső elvárás, vagy nyomás, borzasztó halogatós vagyok, és nehezen tartok ki, így nem minden célom valósul meg, de dolgozom az ügyön folyamatosan.
Bevált és megszokott szépségápolási szerek?
Amikor harminc éves voltam, akkor vettem egy igazán drága arckrémet magamnak egy neves gyártótól, mondván, hogy most már megértem rá. Borzalmas vörös ragyák lepték el az arcomat, melyeket vagy egy évig tartott eltüntetni az ábrázatomról. Azóta próbálom minden kozmetikumokat természetes alapanyagokra cserélni. El is végeztem egy krémkészítő tanfolyamot, és időnként magam gyártom le a kencéimet. Rendszeresen keverek ki arcpakolásokat, arcradírt és testradírt az otthon fellelhető dolgokból. A bőröm a joghurtot, a citromot, mézet és a fahéjat kedveli igazán. Mióta babát várok, igazán nagy kedvelője lettem az olajoknak. Ayurvédikus módszerek szerint az olajoknak nagy szerepük van a magzat korai életének megtartásában. Esténként szőlőmag olajjal kenem be a testem, és nagyon vékonyan az arcomat. Ennél jobb ápolószer nincs is a világon. Fiatalít, kisimít, táplál. A hajamat sem festem már lassan két éve. Felesleges, hiszen nem őszülök. Előnyben részesítem a természetes adottságokat.
Van-e olyan trükk, amit a szépségápolás és a nőiesség terén az anyukádtól tanultál?
Nagyon sok trükköt tanultam az anyukámtól. Amikor kicsi voltam, mindig mellette álltam, amikor öltözködött és sminkelte magát. Amikor nem volt otthon, akkor titokban felhúztam a ruháit, és én is kifestettem magam. Merem kimondani, hogy már ebben a korban nagyon sokat tanulnak a lányok az anyukáiktól. Kislánykoromban nagyon sok szép ruhám volt, és az anyukám művészi hajfonatokat gyártott a hajamból. Sok dicséretet kaptam már akkor, és azt gondolom, hogy ez megerősítette az önbizalmam. Azt is tőle tanultam többek közt, hogy merjek egyedi lenni, ne féljek használni az előnyeimet, mit mivel illik hordani, és mely színek passzolnak egymáshoz.

+1 Milyen jó tanácsokat tudnál adni egy kezdő bloggernek/vloggernek?
Mosolygok, mert nem gondoltam volna, hogy ezzel a kérdéssel találkozom mostanában, hiszen én is kezdő bloggernek tartom magam. Egyébként attól függ, hogy a blogger mit szeretne elérni az oldalával. Szerintem a legfontosabb, hogy maga az írás vagy a témája miatt kezdje el írni, ne az ismeretség vagy eladási cél motiválja csak, különben nem fog kitartani. Nem szabad elkenődni, ha időnként nem sokan olvasnak el egy-egy cikket, ez mindig változó. Nem lehet minden írás felkapott. Ha szeretné, hogy minél több emberhez eljusson a blog, akkor írja olyan portálokon, ahol maguk a portálszerkesztők is megosztják az írását. Pl. az nlc.hu-n a nap bloggere, vagy a blog.hu bloggerei közül az index rendszeresen kiemeli a legjobbakat. Én saját domain-nel indítottam, ezért nincsenek ilyen lehetőségeim. Amúgy meg abban hiszek, hogy akihez kell, így is eljut az oldalam, legalább nincsen olyan nagy járkálás, és egészen családias a légkör a Menyaszörpön. 

Köszönöm a válaszokat és a képeket, egy élmény volt megismerni,
egy kicsit többet megtudni egy újabb bloggertársról :)
Ismerjétek meg Ti is jobban Gabriellát és a világát,
ellátogatva a Menyaszörp oldalára.
Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés