Élőben a nagyvilágból

by - június 23, 2016

Nőiesség ma sorozatunk folytatásában Gabriela a Blogokról neked közössége, valamint az Élőben a nagyvilágból blog szerkesztője válaszolt kérdéseinkre. Nagyon sok mindent tanultam a közösségből a blogolás kapcsán, a kezdetekkor az oldal összes számomra érdekes cikkét végigböngésztem, gondos jegyzeteket készítve, és csatlakoztam a facebook csoporthoz is,ahol mindig tanulok valami újat. Az Élőben a nagyvilágból pedig tökéletes oldal számomra, mivel spanyolországi utunkra hangolódva mindig benézek az újdonságokért.

Mit szeretsz magadban külsőleg és belsőleg?
Elégedett vagyok a külsőmmel. Hosszú és rögös út vezetett idáig, de ma már bátran kijelenthetem, hogy szeretem a testem annak minden tökéletlenségével együtt. Igen, vagy egy kis felesleg a csípőmön (a hasamon, a combjaimon és a fenekemen), de tudom, hogy minden apró zsírpárna egy-egy isteni étel (ital) emlékét őrzi, amit isteni éttermekben, kávézókban, vagy egy másik országban kóstoltam.
A belső tulajdonságaim közül az intelligenciámat és a bátorságomat emelném ki. Az okos és kulturált nő vonzóbb, mint a kivágott felső vagy a miniszoknya. A tudásod az a hatalom, amellyel kitűnsz a tömegből - és ez fogja elhozni számodra az álommunkát és az álompasit (ez saját tapasztalat). ;)

Mi az, ami a nőiességet jelenti számodra?
A pozitív kisugárzás, a személyiségünkből fakadó szépség.
Minden nő egyedi, csodálatos és utánozhatatlan. Sajnálatos módon azonban a mainstream média önbizalom romboló hatása miatt azt hisszük ahhoz, hogy valaki nőies legyen magasnak, szépnek, vékonynak kell lennie. Mindig tökéletes sminkben, tökéletes frizurával, magassarkúban kell tipegni a macskaköves járdákon, mert a modell így tesz azon a fotón, amit Párizsban készítettek róla. Közben pedig elfelejtjük, hogy ez a kép nagyon távol áll a valóságtól.
Úgy gondolom, hogy egy nő lehet szexi egy földig érő, csónakkivágású ruhában is - ha tudja, hogyan viselje azt. A nőiesség belülről fakad, és mindenki máshogy éli meg. Merjünk önmagunk lenni!
Mivel motiválod magad céljaid eléréséhez a mindennapokban?
Az elmúlt egy évben rá kellett ébrednem, hogy saját magam motiválásában nem vagyok túl jó. Ezért most épp azon dolgozom, hogy valamiféle rendszert vigyek az életembe (azaz ne csak leírjam a teendőket, de használjam is azt a bizonyos to-do listát). Így remélhetőleg nagyobb lesz a motivációm is.
Fontosnak tartom azonban, hogy a kisebb sikereket is megünnepeljük az életben, mert a pozitív gondolatok azok, amik előrevisznek minket. Nálam ez általában egy finom tea vagy kávé, séta a városban vagy egy jó könyv.

Bevált és megszokott szépségápolási szerek?
Nem vagyok kísérletező típus, ennek ellenére nagyon sokáig tartott, mire megtaláltam a számomra ideális termékeket. Az arcbőröm a kevert típusba tartozik; az a bizonyos T-vonal mindig zsíros, az arcom pedig már-már száraz. Ehhez párosul még a bőröm érzékenysége is, aminek köszönhetően a rosszul megválasztott termékek, ill. a nem megfelelő környezeti hatások piros foltokat eredményeznek.
Az olcsó krémek közül leginkább a bojtorján kivonatot tartalmazó Garnier Skin Naturals krém vált be - ezt fiatalabb koromban évekig használtam.

A harmadik X-et átlépve azonban váltottam: jelenleg az Yves Rocher termékeit használom. Az arcbőrömet a teakivonatokat tartalmazó lemosóval tisztítom, az ápolásban pedig az Elixir 7.9 krémek segítenek. A samponom, hajpakolásom, alapozóm és a szempillasprirálom is a francia márka termékei közül kerültek ki.
Arcradírt nem használok. Ehelyett minden 14 napban átdörzsölöm a nedves arcbőröm egy kevés nádcukorral. Ezt a trükköt a dél-amerikai ismerőseimtől tanultam. Elsőre talán meredeken hangzik, de idővel rájöttem, hogy semmi sem tisztítja és feszesíti a bőrt jobban, mint a hagyományos cukor.

Nagyon tetszettek a válaszok, mivel pozitivitás és természetesség árad belőlük.
Számos pontban egyetértek, főleg a nőiesség kapcsán adott válasznál.

Köszönöm a válaszadásod és a képeket!

Nézettek be az Élőben a nagyvilágról blogra, megéri!!


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés