Egy körömlakk mániás vallomása

by - március 14, 2016


Kis vallomást kell tennem nektek. Jelentem körömlakk mániás vagyok, voltam… Igazából a gimiben, hogyha „vétetlenül” betévedtem egy drogériában, tuti nem távoztam körömlakk nélkül. Csillámos, UV alatt világítós, matt fedőlakk, piros, zöld, fehér, nude. Mindegy csak körömlakk legyen.

Mostanában ez a lázam csillapodott, kevesebbet járok drogériába, meg inkább megveszem a lakk árából a reggelimet, mivel tudom, hogy, a lakkos dobozom tele van, ha akarok, tudok választani belőle, így a határtalan körömlakk lázam csillapodott kicsit, de még mindig imádom őket.
Jöjjön a kis katicás dobozom, és a lakkok gyűjteménye. A varázslatos kis dobozom tartalmát, márka szerint csoportosítottam, majd ha lakkozok, teszek fel róla képeket, de egyelőre csak a lakkok lettek befényképezve.

A legnagyobb kedvencek a lovely termékek számomra,mivel tartósak és szépen fednek, és rengeteg változat van belőlük, színben és összetételben.
1) A lakkjaim között található fehér (Classic Nail Polish) , igazából azzal annyira nem vagyok megelégedve, bár ez az általam kipróbált fehér lakkokra mind igaz, hogy nem fednek szépen, hogyha az egész körömágyam akarom lefedni, és nem csak franciát készíteni.
2) A második lakk egy rózsaszín (Gloss like Gel) árnyalat, annyira nem vagyok oda a rózsaszínért, de nyáron előszeretettel festettem ki vele a köröm. Igazából nyaralásra vettem, mivel a fürdőruhámon ehhez az árnyalathoz hasonló virágok találhatóak.
3) A zöld (UV Shine) lakkot nővéremtől kaptam, imádom a zöld színt és ezért ez egy kedvelt lakkom.
4) A piros (Blink Blink) árnyalatai minden mennyiségben jöhetnek. A képen látható lakk, egy bordós árnyalatú csillámos lakk, aminek a csillámok segítik tartósságát. 
5) A legnagyobb kedvenc, ahogy a képen is látszik, már nincs sok belőle, egy mattító lakk(Matte top coat) , ez minden körömlakkra felvihető és a fényes hatást elvéve egy matt felületet kapunk. 
6) Ismét egy piros árnyalat(UV Shine), ehhez sem tudok többet hozzáfűzni, mintsem, hogy imádom a pirosat. Szépen egyenletesen fed egy rétegben is és tartós, ami miatt nagy kedvencem között szerepel


A második legnagyobb adag az essence termékekből van, régen jóval több volt, de mivel nem szeretek körömlakkokat kidobni, ezért, amiket már kevésbé használok, azokat oda szoktam adni baráti társaságban, hátha náluk jobban ki lesz használva.
1) Az első lakkom szintén nővéremtől kaptam, egy zöldes nude árnyalat (Nail Candies), ami gyümölcsös illatú. Nagyon szépen fed és tartós, valamit kellmes illatot kölcsönöz a körmöknek pár napig. A 6 in 1 pedig azt jelenti, hogy:
  • erősít
  • véd
  • barázdakitöltő
  • gyorsan száradó
  • fényes csillogású
  • gyümölcsös illatú
2) A második lakk egy fekete színű (color and go) termék, amely szépen fed és gyorsan szárad, így pár perc alatt elkészíthető vele egy ütős manikür. Én általában matt fedőlakkal szoktam párosítani, mert így elegánsabb hatást kölcsönöz a körmeimnek.
3)  A következő lakk egy kék metálos csillogású (liquid foil) lakk, amit ha jól emlékszek, szintén nővéremtől kaptam. Szintén nagyon tartós, és szépen fed.
4) Ezt a kékes lilás lakkot, Szilvitől kaptam, nagyon szeretem, mivel nem sok ilyen kékes árnyalatú lakkom van és nagyon jól passzol hozzám a hétköznapokban. Általában fekete és fehér felsőket hordok faramerrel, így ezzel a lakkal egy kis plusz színt csalhatok a megjelenésembe, anélkül hogy túlságosan kilógna a színvilágból.
5) Újabb kis csillogós csoda. Szeretem azt, hogyha egy lakkban csillámok vannak,mivel nem csak tartós de könnyen kombinálható más színekkel is. Lehet hogy csak egyszerűen ezt használjuk fő lakknak,lehet fedőlakként kenjük fel, de mindenhogy megállja a helyét.

Astor termékek. Ezeket a lakkokat mind a Páromtól kaptam egyszer névnapomra. Jól látszik, hogy megfogta mi az, amit szeretek és belekombinálta azt is, hogy mi az amit ő szeret látni a körmeimen. Itt is megjelenik a nude árnyalat,a piros, a fehér, aminek az ecsetkialakítása arra szolgál, hogy könnyen szép francia manikűrt készíthessünk, majd egy glitteres csillámos lakk zárja a sort, ami szintén nagyon jó fedőlakként de akár önmagában is.

A sort pedig olyan termékkel zárom, amiket ritkán használok, kapott termékek, de annyira nem illenek bele a színvilágba, amiket használni szoktam, de mégis alkalmanként használom őket. Az első két lakk,avon termék, amiket karácsonyra kaptam,azóta már többször díszitettem velük a körmöm, mivel gyorsan száradnak, szépen fednek és jól kombinálhatóak egymással. A másik négy pedig igen erős pigmentű és  szinte még bontatlan lakkok (kipróbáltam őket, de nem fogtak meg) , valószínűleg elajándékozom őket, mivel kár lenne hogyha csak állnának a dobozban.
Ti, hogy álltok a körömlakkozással? Mekkora gyűjteményetek van?
A következő cikkemben, pedig bemutatom nektek, hogy hogyan szoktam gél lakkal itthon lakkozni.
Képeket készítette: VDPhotography


Hasonló bejegyzések

0 megjegyzés